27 February 2007

Kahverengi, puslu ve donuk mavi denizli.

Bugun New York 'taydim bir kac saatligine, sehir ozlemi az cok dindirildiyse de, fazla bireyselligim hala devam etmekte.. Bugun yol boyunca bunu dusundum durdum, konusmadigim zamanlarda. Kim derdi ki, bu fazla duragan, olagan ve duzenli hayat beni kendine baglayacak. Kendime sasiriyorum. Neyse, gezdigim gordugum bisi yok cok bugun, hep ayni kahverengi binalar arasindaydik, ben yediklerimden en lezizini sunayim en iyisi..

Yandakiler malum da, asil en afiyetlisi resimlenemeden tukendi.Sutlu Nuriye'ydi adi. Gayet sutlu, hafif ve cevizliydi. Fazla tatliyla aram olmasa da , Nuriye'yi sevdim. Bu aralar cok degisik yemek isimleri duyuyorum, Meftune var bir de. Kabakla yapilan, bulgurlu bir yemek. Mardin yoresine aitmis.





Nuriye'ler, cevizli baklavalar, Antep fistikli olan daha niceleri su yanda gorulen mekandan. Burada bir subeleri oldugunu bile yeni gordum, Turkiye'deyken fazla tercih sebebi degilken, burada reklam yapar havasindayim. Gayet tazeydiler, mekan da cok temizdi, Antep fistiklari da guzeldi, bana Haci Arif Bey'i hatirlattilar. Hala durur mu o mekan Ankara'da acaba?

Not: Meftune kabak ile degil, patlicanla yapilirmis meger.Bir de icinde bulgur yokmus, ben karistirmisim.

11 comments:

MorKoyun said...

durmaz olur mu, afiyetle hem de:)

Sanem said...

Bahcesi de guzel olurdu oranin, yemek sonrasi cay bahcesine donerdi sanki ;)

B5 said...

Sütlü Nuriye ismi cok komik, gercekten böyle bir tatli var mi?
:))
Cok sevimli geldi..

Sanem said...

Sutlu Nuriye boyle bakvalaya benzer, icinde sanirim irmik !? olan, findik da vardi az galiba, bir sey. Baklavanin sutlusu misali.

Tijen said...

Sevgili Sanem,
İnsan alışıyor sakin hayata gerçekten de. New York çok kocaman gelmedi mi sükunetten sonra?
Yine de koca kentte insanı kendine çeken bir şeyler de yok değil.
Afiyet olsun!
Tijen

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Oralarda Sütlü Nuriye bulunuyo demek. Lisede arkadaşımız vardı Nuriye deyin. Biz ona derdik öyle. Çok ta güzel bi tatlıdır. Afiyet şeker bal olsun.

NAZLICA said...

Sanemciğim, Sütlü Nuriye tatlısı ihtiyaçtan ortaya çıkan bir tatlı, eskiden böyle birşey yoktu. Aynı baklava gibi ama şerbeti sütlü ve ceviz,fıstık yerine fındık kullanılıyor. Türk zekası durumdan vazife çıkarmış, kendisini bu tatlıyı uydurarak maliyetini düşürmüş, baklava fiyatına satmış.Afiyet olsun.Meftune kabak ile de yapılırmış yanlış değilsin canım. Sevgiyle kal

teyzenteyfik said...

Haci Arif Bey'de yemek keyfi güzel oluyordu. En son bir yil önce gitmistim galiba.
Ben de bugün baklava yedim ama hic Türkiye`dekilere benzemiyordu tadi, kötüydü hatta.
Cok bunaldim ben bu ülkeden ya:(
Neyse, gecicidir bu haller. Senin sayfanin da tadini kacirmayayim.
Güzel bir gün gecirdigine sevindim.
Cok sevgiler.

Sanem said...

Tijen, kendine cekiyor, birakmiyor da aslinda, sonra sorgulamalar basliyor, alistim sukunete diye kandiriliyor belki de..

Fikriminincegulu :) zavalli Nuriye... Tatli olarak fena degil zira.. Tesekkurler :)

Nazli'cim, meftuneyi yapan arkadastan rica ettim, bir yaptiginda resimleyip, tarifleyecek. Patlicanla yapiliyor diye ozellikle duzelttirdi bana, bakalim nasil olcak ;)

Teyzenteyfik, Haci Arif'e biz DTCF'den arkadaslarla toplanir giderdik, hem ikram hosumuza gider, hem de uzun uzun bahcede otururduk. Ankara'da ogrencilik guzeldir derim hep. Tr'ye gideyim hele Ankara'ya yolum dussun, hic sasmam, giderim oraya. Bir de AOC'de kofte vardi ucuzundan.
Sevgilerimle, ayrica sabir dileklerimle ;)

Mine said...

Merhaba Sanem,

Hacı Arif Bey Güniz Sokak'ta, yerinde hala:)
Bir dönem, biz de çok sık giderdik.Dediğin gibi yemek üzerine ikramları da bol olur.Bir keresinde, kızkardeşimle gitmiştik. Hamile olan kızkardeşime, 'anne adayına ikramımızdır' deyip bir porsiyon da tatlı çeşitlerinden ikram etmişlerdi.
Sevgilerimle

Mine

Anonymous said...

Tatlilari gordukce canim cekiyor.Ayrica yorumlarin icin tesekkurler.Benim sayfamdaki resimler neden gozukmuyor anlayamadim.Neyse henuz yeniyiz onuda zamanlan hallederiz sanirim.Sevgiler.