04 March 2007

Mayista secim var!

Teneke düdükler çoktan susmus...

GIDIP görün Anadolu'yu.
Laik cumhuriyete karsi gerçeklestirilen "karsi devrim"in nasýl basarildigini, uygarlik-cagdaslik umutlarinin nasil yerle bir edildigini gözlerinizle görmelisiniz.

Istanbul'un, Ankara'nIn yüksek binalarIndaki kusbakisi gorus, otomobillerin arka koltuklarindaki füme camlar görmenize engel bence.
Gidip yakindan bakmalisiniz.
Koca sehirlerde bir tek basi acik, medeni giyimli "Atatürk kizi" gördügünüzde gözleriniz nasil takili kalacak, nasil tuhaf bir sey görmüs gibi arkasindan bakacaksiniz, nasil onun yapayalniz ve istisna oldugunu düsüneceksiniz?. .

7 cumhuriyet okuluna karsi 14 tarikat okulu kurabilmis yobaz.
Köylerden, yoksul beldelerden toplatilmis zeki çocuklara yurtlarda gece zikir seanslari yaptirildigini anlattilar bana.
Belediyelerde, hastanelerde, kamu kurumlarinda artik türbanli memurlar var.

"Dinci" olmayanlari ayiklayip atmislar.
IktidarIn "eskinin yeniden yapilanmasi" programina uymayan devletin adamlari ortaliktan kaybolmus, sinmisler.
Valiler yok.
Kaymakamlar yok.
Kamu görevlileri yok.
Cumartesi sabahi dolastigim Urfa'nin o bir zamanlar tiyatro salonunun bulundugu, sinemalarin yer aldigi, sIK restoranlarin siralandigi ünlü caddesine baktim:
Sanki Arabistan.

Baba ocaginda babamin "Kendi yaptigimiz teneke düdüklerimle onuncu yil marsini çalardik" dedigi evde, hafta sonu o mübarek dizin dibinde oturup bunlari düsündüm:
Aydinlari, akademisyenleri, gazetecileri, patronlari, isçileri, memurlari, valileri, kaymakamlari, polisleri, yargiclarý, savcilari... Kisacasi cumhuriyetin çocuklari, görülmemis bir gaflet içinde Mustafa Kemal'in ülkesini terk etmisler ihanete.
Ve ortalita yoklar.

Birer Arap kentine dönmüs þehirler.
Gericiler, 7 çocuða karsi, 14 karsi devrimci yetistiriyorlar.
Teneke düdükler çoktan susmus.
Gidin görün Anadolu'yu.
Dört bir yans esir almýs bir sinsi degisimi, bir gizli savasi, bir yok edilisi gidin görün.

GAZETECI BEKIR COSKUN

8 comments:

Anonymous said...

Okurken tuylerim diken diken oldu dersem abartmis olmam.O kadar guzel yazmiski o kadar guzel anlatmiski.Ulkemizi bu hale getirenler utansin diyecegim ama o insanlarda bu yuzunde oldugunu sanmiyorum. Başbakan baş açıklığını "Allah göstermesin" kategorisine sokturmustu.Nerde cagdas ulke, nerde laik ulke bu gerici insanlarin yuzunden ulkemiz bu hallerde malesef Allah sonumuzu hayirli etsin.Ulkemizdeki insanlarin gozleri acilir insallah.

Sanem said...

Haklisin ozgunce, ben de bu yaziyi okuyunca buraya yazmadan gecemedim. Bu arada
RTE zamaninda IBDA orgutu sempatizaniydi bilmem bilir misin? IBDANIN amaci da mevcut devlet duzenini Islami esaslara gore yeniden yapilandirmaktir. Ayrica kendisi bir tarikat (Naksibendi) uyesi olup, ''Ne mutlu Turkum diyene" ifadesine karsilik, biz devleti inanc/ummet dusuncesiyle bir arada tutacagiz diyen kisidir ve ayrica belediye baskanligi yaptigi sirada ise '' Bu sistem 70 yildir kadinlari fahise yapti, erkekleri de deyyus'' diyen de ayni kisidir.. Iste bu kisi basbakan ve bu kisi cumhurbaskani olma hayalinde.. Coban boyle olunca, kendi fikri olmayan, gelismeyen, okumayan, her denilene inanan, Suleymanci, Fetoscu, Nurcu, Naksici bir bakmissin devleti yonetiyor.

Sevgiyle kal

Anonymous said...

Fetoş = Fetullah di mi? Çok yaşayın e mi! Bu zat ve mensuplarının Atamıza taktığı ( Musti, Beton Kemal, Kefere, Deccal,Öküz Aleyhisselam gibi ) lakaplardan sonra az bile.. Ben bir de bu tarikata para yardımı yapanlara cok gülerim..
Bu blogu sevdim, saolun, varolun.

Anonymous said...

cok yazikk..haklisiniz yazilanlar ve yazilanlar tüyler ürpertiyor..keske biraz daha görebilseydiniz var olanlari

Sanem said...

Ibrahim bey, tesekkur ederim, siz de saolun ;)

Sevgili Anonim hanim, hem haklisin deyip arkasindan da keske diye bitirirsen cumleyi, ikilem yaratir. Ikilemler de yasayani rahatsiz eder. Benden soylemesi. Siz buyrun var olani gormeye calismaya devam edin, benim su an, su yaziyi yazarken farkina vardigim sey bana uzun sure yeter..

Anonymous said...

Yazık yazık! Demokrasi ile seçilen bir insan hakkında böyle konuşmanız çok utanç verici..İlerici dedikleriniz seçilmediyse bu halkın onları istemediğinden ve 1 e karşı 14 kişinin onları tercih etmediğindendir..Sizin istedikleriniz seçilince demokrasiden bahsediyorsunuz.Çoğunluğun istediği kişi seçilinde dempokrasinden eser kalmıyor düşüncelerinizde..Halka açık bir yazıda kullandığınız uslup bile tüyler ürpertici.
Demekratsınız heeeee,,, külahımın demokratları..Gidin Allah aşkına..

Sanem said...

Evet diledigim lugatta, beynimden gecenleri durustce, arkasinda da durarak, kivirtmadan soylerim. Ustune bir de imza atarim. Size de aynisini tavsiye eder, isimsiz guresmemenizi oneririm.

Anonymous said...

Benim anlamadigim bir sey var Sanem hn, insanlar soylemek istediklerini soylerken izin mi alacaklar Allahaskina? Turbanla basortusunun arasindaki farki daha bilmediklerini dusunuyorum bu kisilerin, turban siyasi bir duruma geldi artik, bunu anlamalari lazim, ustelik sokan da onlar. Siz gayet acik sevmiyorum diyorsunuz, ben de acik yurekliliginizi tebrik ederim. Yalniz degiliz inanin..
Sevgiler
Ipek