22 April 2007

23 Nisan kutluuu olsuun.



S: Öğretmenim, öğretmeniim


Ö: Efendim Sanem n'oldu? Niye koşuyorsun?


S: Ben 23 Nisan'da Belediye Başkanının koltuğuna geçmek istiyorum. Kıyafetim bile hazır benim.


Ö: Yok, olmaz. Ayrıca ben karar verdim, Fettah oturacak o gün.


S: Ama ben de istiyordum, hem X. gazetesinin sınavında okulu ben dereceye soktum, ben oturcam.


Ö: Hayır, hem sen hiç kadın Belediye Başkanı gördün mü?


S: !!?!??



Hani bazı diyaloglar vardır asla unutulmaz, işte ne zaman 23 Nisan gelse ve aynı gün herhangi bir makam koltuğunda oturmuş bir çocuk görsem , aklıma bu olay gelir. Ögretmenimi severim o ayrı da, hani bahanesi o zamanlar için bile çok kötüymüş. Tabii bu diyalog böyle bitmedi; küçük S., evde ailesinden aldığı ışık ve özgüvenle öğretmenine geri gidip, kendisine taa bilmem kaç senesinde Elazığ'nın bir ilçesinde görev yapmış kadın başkanın varlığını haberdar etmiştir.


Bu olaydan kendime çıkan sonuç ise;

1. Çocuklar hiçbir şeyi unutmuyorlar.

2. Ailenin ilkokuldaki eğitime katkısı çok büyük.

3. İlk Kadın Belediye Başkanı 1930'da göreve seçilen Sadiye hanımdır. Bknz.





Resimdeki desenlerin örnekleri burada.

18 comments:

Aybike Ceylan said...

Sanem'cigim,
Senin vesilen ile, tum cocuklarimizin bayramini kutluyor, azizi ATA'mizi bir kez daha saygiyla aniyorum.

Iyi haftalar, sevgiler

Admin said...

Merhaba Sanem'cigim, butun cocuklarimizin cocuk bayrami kutlu olsun, her zamanki gibi etamin ornekleri cok guzeller canim, tesekkurler paylasimlarin icin, sevgilerimle iyi bir hafta dilerim...

Sndrfknella said...

Gerçekten çok kötü bir bahaneymiş ama! Yani 100 sene önce geçmiyor bu konuşma, bilemedin 20 sene öncesi. Belki de öğretmenini de zamanında aynı bahaneyle oturtmamışlardır bir makama, o da intikamını senden almıştır ;)

Kucak dolusu sevgiler :)

P.S. 14 Nisan yazında kullandığın bayrak ve Ata kompozisyonu o kadar güzeldi ki, izinini alamadan bloguma taşıdım, umarım bir mahsuru yoktur :)

Mine said...

Sayende çocukluğuma döndüm:)İlkokuldayken bir yıl banka müdürü, ertesi yıl da kaymakam olmuştum. Gerçekten de çocuklar hiçbirşeyi unutmuyorlar!
Hepimizin 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Anonymous said...

Hani bir siir vardi; Bugun 23 Nisan Nese Doluyor insan.Gercekten insanin icinde bir nese,bir mutluluk doluyor. Atamizin cocuklarimiza armagan ettigi,
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramini bende kutluyorum.
Sevgiler

pecete said...

Tam bayramlık bir yazı olmuş. Kaymakamlığı geç, senden başbakanlık bekliyorum. 23 Nisan'ımız kutlu olsun. Sevgiler...

MorKoyun said...

Cok acikli bir hikaye bu ama 23 Nisan'da nese dolmali insan:) Selamlar, sevgiler...

B5 said...

Ailenden aldigin gücü ve ailenin seni dogru yönlendirmelerini tebrik ettim...
.. Belli zaten :)
Sevgiler ve mutlu bayramlar,

Sanem said...

Aybike'cim Türkiye'de olup, hissetmek daha zevkli oluyor değil mi? Benim çocuğum olsa bugün bütün gün bugünü televizyondan izlettirirdim mesela. Sen de eminim ikizlere anlatmışsındır değil mi?

Hatice'cim ,artık etamin örnekleri konulara göre yayımlıyorum ;) Yakın zamanda anneler günü var aslında, şimdiden bişiler eklemeli siteye ki, belki hediye yapmak isteyen çıkar..

Anonymous said...

Sanem'ciğim çok güzelmiş hikayen.. Ailenin sana verdiği ışık ve özgüven seni bugünlere getirmiş, ne güzel.. Ve kesinlikle katılıyorum ki, ailenin ilkokuldaki eğitime katkısı çok büyüktür!!

Ben de bu olaydan kendime şu sonucu çıkardım: Çocuklarımızı can kulağıyla dinlemeliyiz ki, ilerde doğru bir insan olması için elimizden geleni yapmış, doğru yönlendirmiş olalım.. Ailenin ellerinden öperim :)

Çok çok sevgiler.. Kulağımda küpe bu hikayen.. ;)

Sanem said...

Sndrfknella canım , ne demek mahsuru yoktur, bana ait bir resim veya video değil malum. Ne kadar çok eklense ben o kadar vesile olduğum için sevinirim o kadar. Bu konu ile ilgili daha biraz önce bir yoruma cevap yazdığım için, hızımı alamamış gözükebilirim, yani konu sıcak o yüzden diyorum ;) Ve evet öğretmenimin bahanesi cidden kötüydü, ama ben kolay ikna olan bir çocuk değildim çok şükür ;)

Mine ;) Beni en iyi sen anlarsın o zaman. Demek kaymakam oldun bir saatliğine. Ne yaptın ;) Ben belediye başkanının yerine boş yere geçmek istemedim aslında, ona devletin arabasını haftasonları niye kullanıyorsun diye soracaktım. Aynı mahallede oturuyorduk kendileri ile ;) Ya bir madde daha eklemeliyim aşağı aslında; çocuklar herşeyi duyar diye.

Sanem said...

Sevilay'cım bugün ben tüm gün TEGEV için hazırlanan programları, sonucunda yapılan bağışları izledikçe,aynen senin dediğin gibi neşe doldum, hatta doldum , ince ince süzüldü arada yanaklarımdan.

Peçetecim ;) Beni bir kenara koyalım da, inşallah senin ufaklık benimse küçük adamım Bebi, ilerde çook güzel yerlere, sizlere layıkıyla gelir canım.

Sanem said...

Sevgili Morkoyuncum, bu hıkaye böyle bitmedi aslında, sana daha önce de anlattığım gibi öğretmenle ilişkiler yeniden gözden geçirildi, bu karar ile öğretmenin bana karşı olan antipatisi çoğaldı ve o zamanlar ben Fettah'ı çok kıskandım ;) Dur şu ismi de ekliyim dediğin gibi, komik oluyor söylerken.

B5, çook teşekkür ederim. Gerçekten de her ikisine de çok şey borçluyum, zaten hangi çocuk değildir ki? Bana, öğretmenime bile olsa yanlışa karşı gelmemi, hakkımı aramamamı, öğretmeninin yanlışını düzeltmede beni bir kenara koymadan, benim ağzımla düzeltmeleri çok güzel. Aslında buna benzer bir iki diyalog daha var, biri ismimle ilgili. Bir ara yazmalı..

Sanem said...

Bilun'cum, benim neden bilinmez genelde öğretmenlerimle bu tip diyaloglarım olmuştur. Senin de dediğin gibi, can kulağı ile dinlenmesi ve ayrıca önemsenip, olaya dahil edilmesi çok önemli.
Çok sevgiler.

mrl's page said...

İlkokul çağında yaşadığın tecrübeye inanamıyorum!
Aydın gençler yetiştirmesi için emanet edilen minik pırıl pırıl beyinlere yapılacak açıklama
''sen kadınsın'' mı olacakmış !!!

Neyseki ailen konusunda çok şanslıymış..
selamlar istanbul'dan
~mrl~

NAZLICA said...

Sanemciğim geleceğini belirleyecek bir deneyim bu, unutman mümkün değil. Erkek egemen toplumda kadınların güçlü olduğunu ve herşeyin üstesinden gelebileceğini bildikleri için engelliyorlar. İşyerlerinde de aynıdır bu durum. Başarılı olsan da üst tepeye gelmen çok zordur.Ailenin desteğini çok taktir ettim. Çok güzel bir anı, sevgiyle kal canım

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

1- Evet, çocuklar hiçbirşeyi unutmuyorlar.
2- Öğretmenlerin ve ailenin önemi çok çok büyük..
3- Afferin, küçük S'ye
4- Bir insan 7 sinde neyse 70 inde de o oluyor demek...
Kutlu olsun bayramımız...

Sanem said...

Şans konusunda çok haklısın Mrl, teşekkür ederim.

Sevgili Nazlı, erkek egemen toplum mu kaldı artık ;) Kadınlar istesin yeter ki, hayatta ezdirmezler kendini. En azından ezdirmeyenler çoğunluktadır eminim.

Incegül, ;)) Aynen öyleyim, hakkımı ararım illaki.