10 April 2007

Indian Spirit


Dans eden bu kızları görünce aklıma düştü sevgili B5, yok henüz dönmemiş gittiği yerden, yeni danslarından da haber yok neticesinde. Arayı şimdilik bu etamin örnekleriyle ben kapatayım diye kendi kendime işgüzarlık yaptım. Nereye işlenir, ve hatta işleyen olur mu bilemem ama ben şablonlarını her zamanki yere ekliyorum.. Tıklayın buyrun.




Dans denilince tam bir kazulet olan şahsımın en gıcık olduğu şeylerden biri de, düğün, toplantı, balo ve benzeri yerlerde bir tanıdığın şıklattığı parmak ve kırdığı gerdan ile yanıma gelip, zorla dansa kaldırmaya çalışmasıdır. Bir türlü anlatamam kıvıramadığımı hem belimi hem bu işleri. Çekilen kolumu zorla geri alır, bir diğer kurbanı tahmin etmeye çalışırım uzaktan.. Ondandır kadın kadına yapılan şarkılı, sözlü yerlerden hazetmemem. Ama sorsalar hangi dansı iyi yapmak isterdin, tangoyu, valsi bir kenara koyarsam şayet ( malum konu tek kişilik danslar şu an) şu yukardaki kızın yaptığı dans derim. Çünkü bir kere müziklerini seviyorum, mesela alttaki şarkıyı epeydir dinlerim, uzun yıllardır sahip olduğum albümdür Indian Spirit, bendeki sakinleştirici yönü oldukça etkilidir bu türün. Hem tek başımayken becerebildiğim dans şekline de yakın bir dans sanki bu, en iyi becerilen olmada en şanslı kategori budur.

Konu dansdan açılmışken, nedir bu aralar sözüm ola ünlülerin dans etme veya şarkı söyleme rekabet halleri? Hafta sonu nereye baksam bu tür yarışmalar sarmış durumda medyayı. Artık biraz fiziksel durumlardan çıkılsa, şöyle okkalı bir beyin yarışması düzenlense mesela gene aynı kişiler için, biz de en azından iki satır bişi alırız. Sen kendin edemiyorsun, bari edene laf etme mi dedi biri? İlahi :)

14 comments:

Admin said...

Merhaba Sevgili Sanem'cigim, American or Canadian Indian, nereden bilmem ama ben bundan bir tane islerim, yada kizima isletirim ve ben bunu Canadian indian yaparim,tatlim saka bir yana cok sevdim ve arsive aldim, kizima bir tane bundan yapayim, tesekkurler paylastigin icin, sevgiler...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Aynı kişiler için, okkalı beyin yarışması mı dedin, ben mi yanlış anladım?...İlahi sanem, sabah sabah pek güldürdün beni.:)))
Sanemcim, kendine haksızlık etme, bkz. Ajda Pekkan, bkz.Yıldız Tilbe bilem dans ettiğini iddia ediyor.:)))
Bu arada örnekler her zamanki gibi çok güzel.:)))

Berceste said...

Kızılderili kızı ve Hintli kızı sevdim ben. Eh Hintliler burada cirit atıyorlar, alıştık epey sarilerle gezenlere :) Sen bunlardan işledin miiii, işlenecekler arasında mı?

Anonymous said...

Çok güzelmiş bunlar :)
Bu arada kendine haksızlık etme dans konusunda, bayanız biz, doğamızda var :) Topuklu da giyeriz yeri gelince, göbek de atarız :)))))

Sndrfknella said...

Eskiden ben de pek bir çekingendim bu danslar konusunda, artık yaşla gelen bir nirvanaya erme durumu mudur nedir bilemiyorum ama hiç nazlanmadan gidiyorum davet edilince piste. Varsın beceremiyor olayım, maksat olaya dahil olmak değil mi? ;)

Kızılderililere ise çok büyük bir saygım ve sevgim var. Ben en çok o gümüşlü taşlı aksesuarlarını seviyorum. Müzik nefis :)

İstanbul'dan kucak dolusu sevgiler

Sanem said...

Hatice'cim rica ederim ne demek, bence bu kız Canadian Indıan zaten..

İncegülcüm, ben aslında bu tür yarışmalarda azıcık da gülmek istediğimden dedim öyle bir formata girsin yarışma diye ;)

Yok Berceste'cim , ben artık etamin işleyemiyorum öyle, ama modelleri bulup arşivden ekliyorum buraya. Var mı Hintli bir arkadaşın?

Bilun'cum topuklu her zaman da, göbek atmaya gelince orda kalıyorum işte ben ;)

Sndrfknellacım , aslında bençok zorda kalınca daire içinde kalıp ritme uygun el çırpabiliyorum ;) Kızılderilileri ben de çok severim ve bu albümü cidden öneririm canım..

NAZLICA said...

Sevgili Sanem, Hintlilerin rengarenk neşeli sari'lerine bayılıyorum. Kadın gibi giyiniyorlar, takıları ile makyajları ile süslerini hiç eksik etmiyorlar. Tek kişilik danslardan ben de hazzetmiyorum, hatta düğünleri de sevmiyorum.Hiç şaşırtmıyor bu törenler beni,hep fotokopi gibi.Etaminler ve müzik harika. Sevgiler

B5 said...

Ne güzel sürprizler gelir gelmez :)
Dün ucaga binmeden önce havaalaninda Bütün Dünya dergisi alip ben de seni andim!
Birazdan hazirlanip cikacagim ders icin, bakalim ne kadar hamlasmisim bir haftada ;)
Cok cok cok sevgilerimle,

Berceste said...

Pakistan'lı var. Ama çok samimi değiliz.

Anonymous said...

Merhaba etaminlerin herzamanki gibi guzel olmus, ozellikle hitli modeli cok begendim.Ayrica hintlilerin muziklerini ve danslarini cok begenirim.Ellerine saglik.sevgiler.

Sanem said...

Nazli'cım ;) aynen dediğin gibi düsünmekteyim dans konusunda ama Hintli kıyafetleri ben pek sevemedim gitti, sanki rahat değil gibi, ne biliyim..

B5, bir de buradan hoşgeldin demek isterim, sevdin mi dergiyi, ben yıllardır takip ederim. Çağrışıma sebeb olan şey ne güzel ;)

Berceste, ben de okulda tanıdığım Hintli kızlarla bir türlü süregelen bir iletişim kuramamıştım, merakım bu yüzdendi.

Merhaba Sevilay, bu etaminleri ben yapmadım, sadece örnek olsun diye koydum, beğendiğine sevindim ;)

Pınarın Kulubesi said...

Merhaba Sanem
modeller çok güzel, ben şu evdeki hamarat kızlarla cebelleşiyorum bu ara. 2.başladığım modeli hala bitiremedim, oysaki her fırsatta da elime alıyorum:) Böyle olunca daha bir değerleniyor yaptığım iş, bitirince artık altın çerçeveye mi yoksa gümüş çerçeveye mi koyayım bilemiyorum:)
Ama o kadar güzel ki elime alınca herşeyi unutturuyor bana, sadece model ve sayılar, zaten birşey düşünmeye başlayayım hemen yanlış işlediğimi farkediyorum:)
Bu arada şu yarışma programlarına ben de gıcığım. Dediğin gibi bir bilgi yarışması yapılsa da insanımızı aptal yerine koymaktan çıkarsalar biraz, üstelik biraz daha elit sanatçılarımızı da seçmiş oluruz böylece, sadece dış görünüşünü geliştirmekle olmadığını anlasalar...

Sevgiler

Sanem said...

Pinar'cım, işlediklerini merakla bekliyorum. Bence gel biz aynı kğtaptaki gibi, kırmızı pitikare kumaşla çevreliyip asalım ;) Şu an hangisini işliyorsun bilmiyorum ama çamasır asan kadınlar olabilir mi acaba?
Çok sevgiler
S.

Anonymous said...

This is great info to know.