25 April 2007



Benim anlamadığım Gül mü RTE'nin başına geliyor, tam tersi mi? Ne farkedecek ben çözemedim, RTE şimdi bana göre hem başbakan hem de Cumhurbaşkanının amiyane tabir ile amiri olacaktır. Hem Gül zamanında Erbakan'ın yanında, Kaddafi'nin ağzının payını veremeyen adam değil miydi? Hem herkes bilir, eşinin türbanı yüzünden ülkemizi de dava eden aynı kişiydi. Yok daha neler, nasıl oturacaklar orada, benim baktıkça yüzüm kızarıyor!




“eğer onlara (hoca kıyafetli sahte din alimlerine) karşı benim şahsımdan bir şeyler anlamak isterseniz derim ki ben, şahsen, onların düşmanıyım. Onların menfi istikamette atacakları her adım, yalnız benim şahsı inancıma değil, yalnız benim gayeme değil, o adım, benim milletimin kalbine havale edilmiş zehirli bir hançerdir. Benim ve benimle hemfikir arkadaşlarımın yapacağı şey, mutlaka o adımı atanı tepelemektir. Sizlere bunun da fevkinde bir söz söyleyeyim; farz-ı mahal bunu temin edecek kanunlar olmasa, bunu temin edecek meclis olmasa, öyle menfi adımlar atanlar karşısında herkes çekilse ve kendi başıma yalnız kalsam; yine tepelerim!” Mustafa Kemal Atatürk

** Bu yazıdaki pişkin surat fotoğrafı, çevre düzenini bozduğundan kaldırılmıştır.

18 comments:

Anonymous said...

"istemem"

Blog Jandarması

NuR said...

Canım dün bir mail geldi, çok güldüm (napalım artık ağlanacak halimize gülüyoruz) "b.k değil kaka, Erdoğan değil Gül" çok iyi yavvv. İstemiyoooruuuum:(

Aybike Ceylan said...

Sevgili Sanem'cigim,
Tum fikirlerine yuregimle katiliyorum ve ben kesinlikle Ataturk'umun kurdugu Cumhuriyet'in basinda bu adamlari gormek istemiyorum.
Ama ne yazik ki milliyet gazetesi bir anket yapmis ve halk,% 60 kusurlerde, bu adayi destekledigini belirten oy atmis. Bu insanlari anlamiyorum ve ne yazik ki anlamamaya da devam edecegim.

SEvgilerimi gonderiyorum, Allah cumhuriyetimizi korusun, Aziz ATA'mizi bir kez daha saygiyla aniyorum.

PERİLİ KÖŞK said...

sanemciğim tüm fikirlerine canı gönülden katılıyorum,bukadar yüzsüz,tükürdüklerini yalayan ,geçmişte yaptıklarını ve söylediklerini unutan karekteri bozuk insanlar bunlar...
Türk halkı unuturmu bunları,ah herkes aynı cesareti gösterse tek vucüt halinda tepelesek Cumhuriyetimi karalayanları, leke sürenlerii....

Sndrfknella said...

Bir avuç oyla tepemize geçip, bir de şimdi Cumhurbaşkanı olacak olanlara mı kızmak lazım, yoksa onlara bu fırsatı sağlayan, kaprisleri ve tek başlarına iktidar hırslarına yenilip bir araya gelemeyen ve ortalığı bu gibi şahıslara mı daha çok kızmak lazım pek emin değilim. Ama çok üzgünüm çok! İçim acıyor :(

Sevgiler

Sndrfknella said...

"...yoksa onlara bu fırsatı sağlayan, kaprisleri ve tek başlarına iktidar hırslarına yenilip bir araya gelemeyen ve ortalığı bu gibi şahıslara BIRAKANLARA mı daha çok kızmak lazım..." olacaktı, bir kez daha aceleciliğimin kurbanı oldum ;)

NAZLICA said...

Sndrfnella'ya tamamiyle katılıyorum.Küçük olsun benim olsun, baş ol da istersen soğan başı ol düşüncesiyle sağ ve sol görüşler parçalana parçalana 22 adet partiye ulaştı.Ortalığı bırakanlara kızıyorum ben. Bu seçim sistemiyle daha çok at koşturacaklar. Vay bizim halimize...Moralim çok bozuk:(

Anonymous said...

Bu tür anketlerin, rakamların genelde kıymeti olmuyor. Sayılara bakarsanız Zaman en çok satan gazete, fakat tarikat alıp, ücretsiz dağıtıyor. Örneğin RTE'nin adaylığı tartışılırken, Türkiye'nin her yerinde nerden geldiği belli olmayan RTE'ye destek pankartları açıverdi bir gecede. Bazen imza sahibi bile kabul etmedi. Tarikat böyle bir şey zaten: organize ve toplumun psikolojisini etkilemeye yönelik.

14 Nisan hareketinden güzel anket mi olur?

Blog Jandarması - Aşağı Troy Dükü

Anonymous said...

Elimdeki afişe bakıp bakıp duygulanıyorum, Ata'm sanki bi'şeylerin farkında gibi bakıyor.. :(
İçim çok acıyor..

Anonymous said...

14 Nisan'i tanimayanlar, bir bilgisayardan gunde uc oy hakki ile seslerini bu tip anketlerde gostermis olabilirler,http://www.amerikadakiturk.com/ anketine de bakarsak 48 rakami en tepede. Arincsa ne 367e bakarim ne 567ye diyor, hukuktan ne anladiklarini gosteriyor. Kayseriden halk DYP yi fax yagmuruna tutuyor, Menderesi ve demokrasiyi ornek gosterip, Gulun desteklenmesini istiyor, her yerde miting tarihleri belirlendi, bir gune sigdirilan bu hayrikislarla ne duzelir, ne olur bilmem ama bu adam koske cikar. Cikar sonra da taa 95 yilinda verdigi vaatler gundeme tam gelir. Yarin son gun, ANAP, DYP Ve bagimsiz milletvekillerinin secmen olarak ilk tura katilmamasi dilegimizdir. Ben gerekli yerlere bir satir bile olsa nolur katilmayin diye mailimi gonderdim, anca bunu yapabildim.

S.

Açalya said...

ha Tayyip ha Gul, al birini vur otekine...Tayyip'in gosterecegi adaylarin hepsi ayni yolun yolcusu.

Admin said...

Icim kan agliyor Sanem, guzelim cumhuriyetim, Atamin koydugu ilkeler bir bir cigneniyor, Icim kan agliyor,Sevgilerimle...

Anonymous said...

Binbeter olun, ,atatürk diyipte türkiyeyi karanliga sürüklemek icin ugrastiginiz ap acik ortada.Iciniz degil disinizda kan aglasada INSALLAH Abdullah Gül Cumhurbaskani olacak.Ozaman bakin türkiye nasil ilerliyor.

Tuba said...

Aslinda ben bunlari pek de suclayamiyorum. Tepede onlari gormeyi kesinlikle istemiyorum. Ama sagcisi, solcusu senelerce ulkeyi yiyip bitirenler, faili mechul cinayetlerin sahipleri, ulkeyi bu noktaya getirmedi mi? Yediler, aklandilar, caldilar, cirptilar, aklandilar. Keske ortada durust bir lider adayi olsa da, halk onlara guvense ve oy verse. Ama denize dusenin yilana sarildigi misal, millet bunlara sariliyor. Aday mi var? Bugun ku durumun tek sorumlusu, sagcisi ve solcusu ile eski liderler ve diger parti liderleridir.

Admin said...

OOO OOOO Ben seni gormedim canim, sende kimsin, sen once Turkiye'min adini buyuk harfle yazki ben senin yurtsever oldugunu anlayayim, cehaletin luzumu yok bunlarin birilerinin parali usaklari oldugunu anlamadiysan sana baska sozum olamaz, insallah kotu emelli insanlar ve cehaletin pencesindekiler bu emellerine ulasamazlar. Gecmise bak irak, Afganistan ve siradaki Iran'i gorursun. Gelecege bak eger senin kafandaki gibilerle gidersek 20 yila kalmaz Turkiye'de digerlerinin akibetine suruklenir,zaten amacta bu degilmi, dimi arkadasim.Sanem'cim senden ozur dilerim bu haddini bilmezin seviyesine dusup burada cevap verdigim icin.BEN ILK OKULUMDAN UNIVERSITEYE KADAR ATAMIN SEVGISIYLE ILKELERINI TANIYIP ELESTIRIP DOGRULUGUNADA KANAAT GETIRIP INANDIM VE HEPTE OYLE YASAYACAGIM.BASKALARININ SIYASI GORUSLERINEDE SAYGIM SONSUZDUR AMA BAGNAZ VE GERICILERE DEGIL.

Anonymous said...

İsmini (rumuz olsun) yazamayan değerli ziyaretçi iyi dileklerini belirtmiş. Kullandığı üslup da açık ki, RTE'nin üslubu, Meclis Başkanı'nın üslubu. Ziyaretçi ve O'nun desteklediği görüşü savunan siyasetçiler sayesinde makale, kompozisyon, mektup ve fıkradan sonra, "beddua" da bir fikir belirtme, görüş açıklama yolu olarak Türk Yazını'na girmiştir.

Erdemle üslup, güngörmüşlük/ çelebilikle hamlık arasındaki ilişkiye değinsek yeri midir?

Değildir. Gidip ince belli bardakla çay içeyim.

Blog Jandarması

Sanem said...

Ayni anonim diye düşündüğüm kişi email yoluyla pek saygili bir dille, hem temennilerini hem dileklerini belirtmistir. Kendisine uygun cevap oradan daha da acik bir dille verildiği için, tekrar konu etmiyorum. Ama kendi gibi üsluba sahip olanlara örnek olsun diye sadece şunu söylemek isterim kendisine; Atatürk özel isimdir, aynı Abdullah'da yazdığınız gibi baş harfi büyük yazılır. -de ve - da eki dahi anlamındaysa ayrı yazılır. Nokta ve virgülden sonra boşluk bırakılır, sonra yeni cümleye başlanır. Blog jandarmasının da soylediği gibi, apayrı bir üslup ortaya çıkmıştır, bunda da ulan diye konuşan başbakanın emeği vardır, bu üsluba karşı, mitinglerde pankartlara yazılanlar bile pek bir nazik kalmaktadır.

Diğer tüm arkadaşlara yorumlarınızdan, düşüncelerinizi ifadenizden dolayı teşekkür ederim.

sinan a. said...

Cok görkemli bir mitingti. Mitingte cektigim fotograflari sizinle paylaşmak isterim..
http://www.ariktekin.com/29nisan2007/

ayrica HAFIZA DEFTERi BLOGUMU DA size duyurmak istedim.
http://hafizadefteri.blogspot.com/
belki ilginizi ceker.
saglicakla kalin.