06 May 2007

Bir kitap tavsiyesi


.......Nurettin Veren, F. Gülen ile 35 yıl boyunca birlikte hareket etmiştir. Hareketin tüm taktik ve stratejilerinin ilk ağızdan tanığıdır. Nurettin Veren, yaşadıklarını, gördüklerini ve tanıklıklarını bir hareketin anatomisini çıkartarak anlatmaktadır. Bu yönüyle kitap aynı zamanda Fethullah Gülen Hareketi'ni "içeriden" inceleyen ilk çalışmadır. Kitap sarsıcı, yıkıcı ve tedirgin edicidir. "Toplu hipnoza" karşı bir duruş ve uyarıdır. Cumhuriyetin değerlerine ve geleceğe sahip çıkanların muhakkak okuması gereken bir çalışmadır.


Aşağıda da bir programın ilk iki linkini ekliyorum, devamı youtubeda. Programı çoğumuz seyretmiş veya okumuştur zaten, ama şimdi seçim yaklaşırken, bir de üstüne duyduk ki Gülen cemaati sanılanın aksine AKP yerine DYP'e akıyor, bir daha seyretmeli sanki. Hani ilerde bir de bununla uğraşmayalım. İşaret zamiri kullanmayı sevmem aslında kişi adları varken, kabalığımı mazur görün. Sevmedim mi ne ismi ne cismi.




12 comments:

ycurl said...

Sanem,
Gercekten cok ilgincti 4 bolumu de seyrettim youtube sitesinden. Tabii karsi taraf yalanlayacaktir ki Nazli Ilicak'in nasil Gulen'in avukati kesildigine dair bir videoda var youtube sitesinde. Kitabi da okumak isterdim.

Admin said...

Canim tesekkurler haberdar ettigin icin, ayrica kitabi en kisa surede temin edip okumak istiyorum.
Sanem'cim kurdele nakisinin yapilisi hakkinda resimli aciklamalar yayinladim sitemde, vakit buldugunda ziyaret beklerim, sevgilerimle...

NuR said...

Canım benim güzel ülkemin insanları eğitilmedikçe Fettullah gibi, cahil bir şeyhin (said-i nursi) yetiştirmesinin peşine takılır gider tabii...Programı izlemiştim. Şu okullarının kapatıldığını bir görsem.....

one ben bir sey said...

Sanemciğim,
Geçirmiş olduğum operasyon nedeniyle bırakmış olduğun nazik mesaja çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle

Anonymous said...

Kitabı hemen alıp, okuyacağım Sanem'ciğim.. Çok sağol, öptüm.

NAZLICA said...

Sanemciğim iyiki eklemişsin, ben bunları görmemiştim. Birkaç kez sayfana geldim videoyu açıyorum bir iş çıkıyor, henüz rahat rahat izleyemedim. Hoşgörü hoşgörü diye yola çıktılar başımıza bela kesildiler. Dikkatli olmalıyız tabiki. İyi haftalar canım.

B5 said...

Ben burayi okuyup, izlemis, devamini da bulmustum youtube´da. Yorum yazdim saniyordum.
Sanem benim aklim karisti iyice. Zaten bilmezdim de kim bu adamlar,nasil ortaya ciktilar, kafam allak bullak oldu. Nasil bu kadar güclü olabiliyorlar nedir bu adamlar? Kim kimi yönetiyor? Anlamadim gitti.
Yazi icin eline saglik. Bir iki sey daha ögrendim sayende.
Iyi haftalar sana

PERİLİ KÖŞK said...

sanem kitabı çok merak ediyorum ,hemen temin edip okuyacağım..bilgi için sağol...

Açalya said...

Kitap ilginc, okumak lazim. Fethullahcilar'in DYP'ye akiyor olmasi da ilginc bir saptama. Bakalim daha neler olacak.

Punto said...

Yavaş yavaş karanlıkların derinliklerinde neler oluyor su yüzüne çıkıyor. Gerçek yüzlerle birlikte.

Anonymous said...

Merhaba! Ben bu blogu ilk kez goruyorum. Cok begendim. Derhal linkleyecegim.

Bir arkadasim, Turk asilli ama Amerika'da dogup buyumus, aktor, onu Fethullahcilar kafaya almaya calisiyorlar galiba. :o( Roportajini yapmislar, TV'lerine koymuslar. Ama normal birsey degil. Gulleri kokluyor, agaclara sariliyor, spirituel seylerden bahsediyor... Oyle hemen bir email yazmam dogru olmaz. Ne de olsa, roportaj gururunu oksamis, sen bilmiyorsun diyemem. Yavas yavas anlatmam lazim. Isimiz var bizim bunlarla.

www.elifsavas.com/blog

Deniz said...

Sanem'ciğim, Türkiye ile ilgili haberleri senden almak beni utandırıyor :) Artık bir süre sonra "memlekette ne olmuş" diye senden takip etmekten korkuyorum. Şaka bir yana, bu tip kitaplara meraklıyımdır, edinip okumaya söz veriyorum... videoları da hemen izliyorum...