01 May 2007

HAYDİ EGELİLER

5 MAYIS MANİSA, SONRASINDA SAMSUN, AKDENİZ VE 13 MAYIS PAZAR GÜNÜ İZMİR GÜNDOĞDU MEYDANINDA CUMHURİYETİ KORUMA MİTİNGİ.

HAYDİ MANİSA, SALİHLİ, AYDIN, MUĞLA, DENİZLİ, UŞAK.



HEY BODRUM'LULAR GİDİPDURUNUZ MU İZMİR'E DE, ISTANBUL'DA AÇTINIZ PANKARTI, Bİ YOL UZANIN İZMİR'E ŞİMDİ.

27 comments:

Anonymous said...

Sevgili Sanem,
Okul müdürleri artık sınavla seçilmiyor, kendi adamlarını yapıyorlar. Çocuğumun okulunda din dersi öğretmenini müdür atadılar. Hak aramayan tek öğretmen oydu çünkü. Bu sabah sağlık ocağında işimiz vardı. Doktor geç geldi, neden hala oyalanıyor dediğimizde önce türbanını takması lazım dediler. İşte biz burada İstanbul'un göbeğinde bu haldeyiz.
Sevgilerimle.

mrl's page said...

Dilerim İstanbul'daki kadar güzel, kalabalık ve olaysız bir miting olur ...
~mrl~

Punto said...

Sevgili Sanem; Ben yine medya medya demek zorundayım. Ülkenin içi oyuldu, kimsede tık yoktu. Halk meydanlara çıkınca ufak ufak ayıldılar. İzmir diğer şehirler. Bu dalga gittikçe büyüyecek, bundan eminim.

Sndrfknella said...

Kuvayı Milliye ruhu canlanıyor. İnsanlar punto beyin dediği gibi ufak ufak ayılıyorlar. Baksana gelen haberler de bu hareketin amacına ulaşma yolunda adım adım ilerlediğini gösteriyor :)

İstanbul'dan kucak dolusu sevgiler :)

Aybike Ceylan said...

Sevgili Sanem,
Tum kalbimle destekliyorum, dedigin gibi, "haydi guzel ulkemin guzel kentleri, siz de".
Resme bakarken taniyamiyorum, benim ulkem boyle mi olmali? Cok yazik...
Sevgilerimi gonderiyorum.

Anonymous said...

selam arkadaşlar ben sizi bugun gün boyunca izledim
dogrusu bayıldım ev kadınlarının bu kadar becerikli oldugu aklıma gelmzdi

brovo kızlar size

sizi benim forum siteme davet edeyim

orada konusun hem daha çok geniş kitleye hitap edersiniz

adresi veriyorum

www.forumdapaylas.com

bekliyorum sizi

Anonymous said...

Benim ülkem laiktir, laik kalacak buna gönülden inanıyorum.Mitinge katılan tüm EGELI vatandaşlarımızı canı gönülden kucaklıyorum. iyiki varsınız...

Umarım laikliği sadece mitinglerde değil, sandıkta da sahip çıkarız. Seçim isteyenlerin seçimden sonra alacakları rengi çok merak ediyorum.

M Akif Ersoy’un dediği gibi:
“Eyvah üç buçuk kafirin imanına kandık.Bir uykuya daldık ki, mahşerde uyandık.

Anonymous said...

Sevilay hanım, acaba kimin yüzünün alacağı rengi merak ediyorsunuz? Seçim yerine darbeyi mi tercih ederdiniz yoksa? Tabiki seçim olacak ve Ak parti bir daha Tanrının da izniyle başımıza gelemeyecektir. Bence AKp iyi ki seçime tamam dedi.
Sanem hanim, nerde miting uzaktanda da olsa orda siz.
Etamin desenlerinin modellerini nerede bulabilirim, bunu da cevaplarsanız çok sevinirim.
Saygılar

Sanem said...

Sevgili Şefika artık insanlar gayet rahatlar bu türban konusunda demek ki, öyle bir inanışları var ki, sanki yarın bir gün herkes mecbur kalacakmış gibi tavırları. Takması lazım! Nasıl bir cümledir bu, nasıl bir hakarettir aslında, hiç mi kendilerine saygıları yok, anlamıyorum.

Mrl'cim olur olur, Ege'den Akp'ye aman aman pirim veren olmaz, bilmez miyim memleketimi ben ;)

Sevgili Punto amca, dediğiniz gibi Ankara yeterliydi diye düşünülmedi, her ilden ses geldi. Manisa, İzmir'e neredeyse 15 dakika, ayrı miting istemiş. Samsun'un ise 19 Mayıs tadında olacaktır o gün eminim.

Sanem said...

Sndrfknella ;) Duyar duymaz sana yazmıştım ben de. Şimdi bir dileğim daha var, o da bu gariban ruh hali içindeyken akp, seçim zamanının iyi ayarlanması. Hem Hazıran sonu, Temmuz başı deniliyor ya, tamam belki onlar sabittirler yerlerinde, yani örgütlenirler gerekirse, ama çoğunluk sayfiyeye gitmiyor mu? Seçimde kişilerin ikamet yerlerinde olmaları gerekmiyor mu, bilmiyorum.

Ah Aybike, daha ne resimler var, çocuklarını tarikat okullarına emanet eden ailelere mi yanayım, bu zavallı çocukların bu yaşta cinsiyet ayrımcılığı yaşamalarına mı, çocuk olmadan kadın olmalarına mı. Ufacık çocuğun başını kapatan akıl, olsa olsa aklı fikri kafası hariç her yerinde olan akıldır. Çok özür dilerim.

Sanem said...

Mukoonline, ev kadınlarının bu kadar becerikli olduğu aklıma gelmezdi ne demek? Okumamış olmayı tercih ederdim, hele ki bu aralar en çok kadınların sesi çıkarken. Hiç hoşlanmadım inanin.



Sevilay'cım, şiirde denilenin tam tersi oldu değil mi bak, mahşere kalmadı bu iş ;)

Hülya merhaba, erken olmasın seçim,bana sorsalar Ekim derim ;) Bir de Fethullah Gülen tarikati mensuplarının sanılanın aksine AKP yerine Dyp'i destekleyecekleri haberi dolanıyor. Cemaatin adamı gazeteci Nevval Sevindi Dyp'e kaydolmuş diye okudum. Aman iki parti birleşirse sonra bir de Fethullah'la uğraşmayalım. Aslında ben şaşırmadım Fethullahçılara, başka tarikat mensuplarıyla anlaşamaz onlar ;)
Etamin örneklerine, desenlerin hemen altında yazan 'burada' veya 'buyrun' kelimelerine tıklarsanız ulasabilirsiniz.

Deniz said...

Samsun'a ben de gitmek isterim Ankara'dan. İzmir'e de gitmek isterim. Uyumayanları görmek insanı güvende hissediyor ancak, bu tepkiyi biraz geç kalmış görüyorum. Bizim aklımız, yumurta kapıya dayanınca gelir ya. Geç de olsa gene de çok memnunum kendim ve ülkem adına.

Hicbir olay olmaması da, diğer mitinglere katılımı arttıracaktır diye düşünüyorum. Zira insanlarda bir tedirginlik görmüştüm. Ama artık anlaşıldı ki, bu hareket ülkemiz için. Herkes desteklemeli... Sanem'e fotoğraflarını göndermeli :)

PERİLİ KÖŞK said...

daha sayfana girer girmez Manisa Samsun,Akdeniz,İzmir salihli,Uşak ... görünce,bütün bunlar bende Kurtuluş savaşı yıllarını kongreleri,o zaman ki mitingleri anımsattı.Dalga dalga yayılan kuvayi milliye ruhudur bu, Türk Halkı asla meydanı şeriatçılara bırakmayacaktır , o zaman da kadınlarımıza çok önemli görevler düşmüştü ,şimdi de
UYAN TÜRKİYEM,YAYIL DALGA DALGA DÖRT BİR YANA ...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

güzel yurdum için en güzelini, en hayırlısını diliyorum.. ama hep kargaşa hep hüzün.. düzelir mi birşeyler dersin?...

Anonymous said...

Aynen dedigin gibi, ufacik yasta cinsiyet ayrimini algilatmaya calisiyorlar. Bu zihniyetin nerede ileriye gittigi görülmüs? Ellerini acmak istemeyen ve tipci olmak isteyenleri de görmüstük. Acilde sirf bu yüzden yardim etmeyeni de.
Türkiye´de bu gericilere karsi yaptiklari dünyanin heryerinde duyuluyor.
Satilmis medya ne kadarini gizlemeye, yönlendirmeye calissa da halkin yaptigi gözden kacmiyor. Hicbirsey tamamiyle düzelemese de, tepki göstermek -susup izlemekten- iyidir.

NuR said...

Canım, dev uyandı... yıllardır üzerine ölü toprağı serpilmişcesine yaşayan halk muhtıra verdi...Perçem düştü, kel göründü, gerisi gelecek artık. Gel de benim İstanbul Yürüdü topiğime bi bak canım. Öptüm seni

MeRaiL said...

Bu fotograf gercektende cok uzucu..
Insallah bu mitingler bir-iki gunluk bir sey olmaz, dilerim ki insanlarimiz sonuna kadar mucadele ederler..

Sndrfknella said...

Zaman, alanları dolduranların sandıklara koşma zamanıdır. Ancak seçim tarihine dikkat ettiniz mi? 22 Temmuz!!! Nedense bana biraz tatil zamanlarına denk getirilmiş gibi geldi. Yoksa ben de mi git gide bir komplo teorisyeni oluyorum???

İstanbul'dan sevgiler :)))

Sanem said...

Dnz, gönder tabii fotoğrafları, hele İzmir'inkilerse, bayılırım.

Periliköşk, bizim kadınlarımız dünya kadınlarına taş çıkartacak cinsten, yeter ki bir şeyi kafaya takalım, zor kurtulur malum ;)

İncegül, dünkü polis olaylarını görünce ben de çok üzüldüm, hiç hoş değildi, polislerin bu dayak eğilimi nedendir hiç anlamadım, sırf Türkiye'de de değil bu.

Sanem said...

B5, kesinlikle haklısın, ben de sessiz kalamadığım için, agresif oldum çıktım. Ne ileri gitmesi, ne ilerlemesi, bunlarla olduğumuz yerde saysak iyi.

Sennur, görmez miyim senin topiği. ne diyorlardı; halk uyandı, imam bayıldı.

Merail, yok iki günlük bir şey olmaz artık, kesin ;)

Sndrfknella, daha önce de yazdığım gibi, aynı şeyi düşünüyoruz. Beş plan yapmışlar, biri olmazsa biri hesabı. Bakalım daha neler çıkacak. Acıyan çıkmasında bunlara.

NAZLICA said...

Sanemciğim müthiş gurur verici bir tablo bu. Özellikle kadınlarımızın meydanı boş bırakacağını hiç sanmıyorum. Dalga dalga büyüyecek. Seçimin erken olması dilerim bir sakatlık çıkarmaz, herkesin bilinçli birşekilde programını 22 Temmuz'a göre ayarlamalı ve çok kısa zamanda bölünmüş partiler birleşmeli, en azından seçim ittifakı yapmalılar. Çok önemli konular bunlar, inşallah yüzakı ile çıkılır. Sevgiyle kal canım

Anonymous said...

Evet arkadaslar size bir sorum olucak bu kadar yazi okudum ve soruma verilecek olan cevabi cok merak ediyorum.Türbanli doktorlar kötüde suratlari 2-3kilo boyayla ve tirnaklari kazmaya benziyen doktorlar dahami iyiler.Hic degilse türbanlilarda vicdan denen sey var ötekilerde oda yok,Boyali cilali doktorlar doktordan baska herseye benziyor,tv´de görüyoz acilde nasil insanlara karsi hareket ettiklerini.Sizin korkunuz esasen, kendiniz gibi devleti yiyip bitirenlerin sonu gelecekte ondan,yoksa ne devleti düsündügünüz var nede baska birsey.Birde sizin türbanlilari vede Fetullah güleni neden istemediginizde apacik ortada okuyorsunuz fakat onlar kadar bilgiyi sahip olamiyorsunuz,lafin kisasi kiskanmayin.

Sndrfknella said...

Sanemcim,

Geçen hafta bana müjdeyi sen vermiştin, ben de sana bu Cumartesi koltuklarını kabartacak haberler vereyim :) Emniyet kaynaklarına göre Manisa mitingine 80.000 kişi katılmış, sen ekle üzerine onun bir 20-30.000 daha bence ;) Daha da engellendiği için Manisa'ya giremediği söylenen daha bir çok katılımcı aracı konvoyu varmış yollarda (ama bu sadece söylenti mi gerçek mi emin değilim. Geçen hafta İstanbul mitingi tv'den izlenemesin diye bir çok ilde elektrikleri kesen zihniyet bunu da yapmış olabilir).

Ayrıntıları haberlerde izlersin yine :)

İstanbul'dan kucak dolusu sevgiler :))

Anonymous said...

Anonim, aslinda bu tur yorumlar hep sizlerden geliyor, ismini bile yazmaktan aciz tiplerden. Fethullahi ulvi bir insan yapan zihniyet bence ozurlu zihindir, kendi kendine dusunemeyen, illaki birinin onderligine ihtiyaci olandir. Siz buyrun Fetosun safhinda durun, durdugunuz yerde kalirsiniz, ne bir ileri ama illaki geri. Turbanli doktorlarla, boyali doktorlari kiyaslamaniza ise sadece guldum, eminim aslinda iciniz gidiyordur ya, neyse. Daha konunun bile ne oldugunu anlamamissiniz.

Anonymous said...

merhaba.Hemen hemen yorumlarınızı okudum,okumayı seven biriyim.Sanki Recep Tayyip Erdoğan siz açıklara iktidara gelince kapanma emri verdi yada bundan sonra açık giyinmeyeceksiniz diye sizleri tehdit etti?Belkide sizlere zorunlu olarak KUR'AN okuma emri verildi?Ne kadar yanlış bir düşünceye sahip bir millet olduk böyle.Kimse sizin saçınızla, makyajınızla, boyanızla uğraşmazken siz, 1 metrelik bir kumaş parçasını neredeyse terörist ilan ettiniz. Kaldıki, seçim isteyende sizsiniz.Mazeret aramaya başlandı bile.Yok tatil zamanı yok sinsice teoriler
malesef üzülüyorumki yine yanılacaksınız.Sandıkta aklarda karalarda belli olacak

Anonymous said...

Laik ülkede kimse kimsenin inancına karışmaz.Merve Kavakçı Amerikada yaşıyor ve üniversitede değişik milletlerden başı açık olan öğrencilere ders veriyor diye amerikanın laikliği elden gitti mi dersiniz?

Sanem said...

Merve Kavakcidan baslatmayin simdi, kadin vatandasliktan cikarildi, ustune ustluk amerikada bizi temsil etmeye calisyor, acayip kufrediyorum, aklin durur. Bir daha da boyle takma isimlerle degil, adam gibi kendi adini vererek yorum yaz!