30 July 2007

Amy Winehouse


Bakmayın siz onun maskara küpüne girip çıkmış haline, konserlerine sarhoş çıkmasına ve hatta bu netice ile bir konserinde seyircilere tükürmüş olmasına. Ben bu 23 yaşındaki İngiliz kızın, jazz tabanlı sanki 50'lilerden kopup gelmiş sesini beğeniyorum. Kendisini görmeden dinlemek ayrı keyifli diyenler de var. Gerçi o saçları gördükçe bana kaşıntı tutuyor, aşırı zayıflığı da -hadi be kızım, git tedavi ol, kurtul şu illet(ler) den- dedirtmiyor değil. Yapımcıları da bırakmışlar artık tedavi ısrarlarını, hatta bir diğer konsere kadar dayanabilir mi acaba diye bahse girenler de varmış.

15 comments:

Bir Derin Masalı said...

Sanem ciğim sesi gerçekten çok güzelmiş. Pervasız bir kıza benziyor :) Ama inan 23 yaşından çok 32-33 görünüyor...Öpüyorum seni...

Sndrfknella said...

Sanem'cim ben de doğumgünümde ilk kez dinledim Ms. Winehouse'u. Daha doğrusu önceden şarkılarını duymuşum ama adını bilmiyormuşum. Sonradan fotoğraflarını görünce de çok şaşırmıştım. Bu ses, hem çok genç hem de beyaz bir kadından mı çıkıyordu yani??? Aslında şarkı sözlerine dikkat edince ne denli sorunlu bir insan olduğunu anlıyoruz... hem de ciddi sorunlu... ama yine de dinlemesi güzel :)))

Öpüyorum

Sevgiler :)))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Sesi gerçekten güzelmiş. Saçlar korkunç.:( Bu zayıflık sevdası ne olacak, daha başımıza ne işler açacak bilmiyorum ama, bu kız yakında zafiyet geçirip gider o belli.

Anonymous said...

Saçları sanırsam 'zula'icin uzun ve
topuzlu.Altın vurus yapmasada,
tedavı olsa;yası cok genc.
Sevgıler,Nese

Sanem said...

Evet Hande benim yasimda bakinca ama benden de buyuk gozukuyor ;)

Sndrfknella, cok sorunlu bir kizcagiz gercekten, bir tv programinda seyrettim sunucuya illallah dedirtti, kac kere yalvardi bir bardak icki icin ben bunaldim. Asiri uclarda yetismesinin de etkisi var midir bilmem...


Incegul, ben bu tip sacin icinde bocek de yasar farede yavrular dusuncesindeyim, hatta eskiden varmis boyle seyler, okuduk duyduk. Benim de saclarim aslinda bu sekle girecek cinsten, uzun mu uzun.


Nese, zulayi bilmem ama, altin vurusu yapsa da yapmasa da fazla uzun surmez gibi, baksana bahisler falan yapiliyor yasar mi yasamaz mi diye.

Admin said...

Merhaba Sevgili Sanem,
tatil bitti ve dondum, sizleri cok ozledim. Ben yokken bir cok seye dokundurmusun yine ama hepsini birden okuyamadim, devamini sonra okuyacagim. Bagaj ile ilgili yazdiklarin tamda benim yarama tuz basmak olmus. Ben artik Hollanda uzerinden asla bir yere gitmek istemiyorum. Kizim ve ben bir gun ara ile Tr'ye yolculuk yaptik, ikimizinde tam 24 saati yolda gecti ve perisan olduk. Kizim KLM ile ucmustu, bende Martin Air ile.
yolculuk yapmak isteyenlerin dikkatine sunarim.
Canim daha sonra sana e mail yazacagim, detaylar icin. Simdilik kocaman sevgilerimi gonderiyorum.

Açalya said...

Ingilizler manyak olur biraz :) ama iyi muzisyenler de onlardan cikiyor. Ben de sevdim bu kizi, simdi bakayim download falan edeyim netten.
Bu arada Crebro'da Meltem'e sormussun polymer kili nereden bulurum diye, ben dun Michaels'daydim, polymer kil icin kocaman bir yer ayirmislar, polymer alet kit'leri, polymerler cesit cesit...neredeyse aliyordum, su tasinma isimiz bitsin, aletleriyle birlikte alip ben de baslayacagim.

Esra said...

Sesi cok hosmus gercekten. Sorunlu oldugunu soyledin, sarki soylerken hareketlerinden belli zaten. Ama olsun dinleyici icin en onemlisi "ses" degil mi. :-) Sevgiler...

Anonymous said...

AÇALYA SİZİN YAZINIZI OKUMAK İÇİN
BİR TERCÜMAN GEREKLİ.NEDEN TÜRKÇE
KELİMELER İLE YORUM YAPMIYORSUNUZ!!
ÇOK ÖZEL VE AYRICALIKLI BİR KİŞİSİNİZ ANLAŞILAN...MUALLA

Sanem said...

Hatice'cim hosgeldin, tatil donusleri zordur bir suru is bekler , kolay gelsin simdiden. Charter seferlere mi denk geldin, neden bu kadar beklettiler, cok yorucu olmus belli, donuste de ayni sirketlerle mi geldiniz? Ama ne olursa olsun artik dondugune sevindim :) Sevgiler.


Acalya bir de Back to Black sarkisi var, onu da tavsiye ederim bak ;) Micheals burdaki, benim kasabada yani, aman aman cesit bulundurmuyor niyeyse, ac moore ondan daha secenekli diye tercihim. Umarim burdakinde de bol detayli kil reyonu acarlar. Tasinma isinde kolayliklar dilerim, Korel'i operim, sevgiler.

Arcisugar merhaba, once ses evet, ben bu kizin dogalligini da seviyorum zaten, iyilesince de gene boyle oervasiz olacagini dusunuyorum.

Mualla, Acalya'yi takip mi ediyorsun, nedir? Bu isimsiz ve benzeri takma adlarla bu tip yorumlara hedef olmasinin sebebini merak ediyorum, verdiginiz tepki oyle alakasiz ki, sanki nerden nasil kirarim diye dusunuluyor. Cok gereksiz, bir o kadar da nahos.

Anonymous said...

BEN ACALYA'NIN SİTESİNE GİRDİM.
USA'DA YAŞADIĞINI BİLMİYORDUM.
KENDİSİNDEN VE SİZDEN ÇOK ÖZÜR DİLERİM.SEVGILER,M

B5 said...

Amy ile ilgili -ayni- seyleri düsünmüstüm ben de ilk dinledigimde. Yasina inanamadan. Bakmadan dinlesem daha iyi olur. Gencligini ziyan etmese bari...

Mine said...

Sanem'ciğim,
Ben de geçtiğimiz aylarda 'You Know I'm No Good' şarkısıyla tanımıştım Amy'i... Sonra da Ankara'da; Dost'ta, D&R'da, Ada'da hatta İstanbul'da Beyoğlu'nda CD'sini aramıştım ama bulamamıştım.
Şimdi de canım istediğinde YouTube'da dinliyorum:))

Sevgilerimle

Anonymous said...

ya biraz garip gelecek size öyle diyorlar çünkü ama bence amy winehouse süper ve güzel bir kadın o saçlarına bayılıyorum o tedaviden sonra eridi bitti kız..ama olsun yinede mütiş performansssslarııı ben onu ilk parçasından beri biliyorum ve tam bir fanıyım gerçekten bayılıyorumm!!!!sesi cokkkkkk güzel tam bir ingiliz aksağı ile..

sunrise said...

Ben bir gun bu siteyi morkoyun'dan gelerek bulmustum ve bu sarkiyi ve Amy Winehosue'u sizin sayenizde dinleyip bayilmistim. Aksam ogluma soyleyince 'aaa ne zaman dinledin sen onu' diyerek bana bes dakika icinde birkac sarkiyla birlikte getirdi Ipod'imi. O gun bugundur hepimizin dilinde bu sarki. Cok tesekkurler. Bugun de yine morkoyun'dan geldim, aa bir de baktim o site yine. Artik tesaduf olamaz diye dusundum ve tanismaliyiz dedim. Hem biz de PA'dayiz...