04 September 2007





280 köpek bir binada toplu halde imha edildi diye duydum bir an. Geriye dönüp dinlemedim, duyduğum yeterliydi, bir de detaya hiç gerek yoktu, görmek de istemedim. Zaten bende neredeyse 28'inden beri ne haber, ne gazete... Ne görmek istiyorum eski sanık şimdiki baştacını, ne duymak. Benimkisi hazmetme ile alakalı, ben beceremedim, becerebilene ne âlâ.

16 comments:

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Isvec'e ilk ziyaretimde, köpek sever buyuk elti, bana Tr'deki köpek sayisini sormustu. Insanlarini sayamayan ulkemiz köpeklerini nasil saysin diyemezdim...Hic sasirmadim, sadece Bodrum'a yazliklarina giderken satin alip, buyuk sehre geri dönerken sokaga birakilan köpeklerin gercegini yeni duydum...Imam o..rdugunda, cemaate de s..mak dusermis...

Sndrfknella said...

Al benden de o kadar Sanem'cim :((( Ne haberleri izleyesim var, ne de gazetede sevimsiz suratları görmek... Üstüne üstlük tatilden bir döndüm sinir bozucu başka haberler... Mesela bir sürü adam yaralı ayıyı iğneli sopalarla döve döve öldürmüşler.... biryerlerde de (yine canım Türkiyem'de tabii ki!!!) başoboş bulunan kutu bomba imha ekiplerince bir güzel imha edilince içinden anne kedi ve yavruları çıkmış!!!! Şimdi de zavallı köpekcikler. Gitmek istiyorum buralardan :((((((

Çok öptüm

Anonymous said...

Sanem hanım,benim bir husky kopegım
var.4 yıldır birlikteyiz.O bizim
evin 3.çocugu..Ayrıca hayvan alacaklar cok ıyı dusunup almalılar.Insanogluda hayvan;ustelık en vahsı..en acımasız..nankor bır hayvan turu..

Dıger hayvan turu cok daha vefalı
sezgılerı guclu..ınsanlarla da
barısık;en vahsısı bıle ınsan turunden daha az zararlı,yeterkı
karınları tok olsun,onlardan da
zarar gelmez.Sevgiler,Eda Sezgin

Bocuruk said...

Tümüyle katılıyorum yazdıklarına ve korkuyorum daha neler olacak diye:(

NAZLICA said...

Sanemciğim tamamen katılıyorum sana, herşeyin çivisi çıktı artık. Ruh sağlığımızı koruyabilmek için duyarsız olmamız gerek, imkan varmı? Sindirebilenlere aşkolsun diyorum. Sevgiyle canım. Kendine iyi bak.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Ne kadar üzücü. Haber seyretmek, gazete okumak artık işkenceye dönüştü. Ne kadar kaçarsan kaç, malesef bunlar olmaya devam ediyor.:(((

Anonymous said...

Malesef bu tur uzucu haberler yuzunden haber seyretmemeye calisiyorum. Ne zaman seyretsem hergun buna benzer bircok olayla karsilasiyordum.Baska cozumler uretecegimize neden vahset yartiyorlar bilmem. Nazlica arkadasin dedigi gibi herseyin civisi cikti.

PERİLİ KÖŞK said...

burası Türkiye ,insanlar öldürülüyor,hayvanlar öldülüyor,
öldürmek çocuk oyuncağı,
sevinirken de öldürüyor ,kızarken de ,bu hayvanları öldüren cani insan evine gidip çocuklarına sarılıyor,yemek yiyor:(

Admin said...

Sanemim ben senin kadar umutsuz degilim, bunlar normal artik canim benim uzulme. Irak ta ve diger ortadogu ulkelerindeki bebekleri, anneleri, genelde insanlari oldurenlere goz yumanlar icin kedi kopek nedir ki. Yuregim nasir bagliyor artik, yok ama ben bir site acacagim ve orada yayinlanacak, paylasacak cok sey olacak hep birlikte paylasacagiz dusuncelerimizi degil, belgelerle kanitlayacaklarimizi paylasacagiz, insanlari biraz aydinlatabilirsek ne mutlu bize, yok oyle umutsuzluga dusup sadece ah vah demek. Biz Mustafa Kemal in cocuklariyiz. Simdilik sevgiler canim...

Anonymous said...

sanem hn.boşver karamsarlığı.alman
faşistleri milyonları fırınlarda
yakmadımı...fransızlar,ingilizler,
tüm emperyalistler milyonları hiç
yere öldürmedimi..ne demek gazete
okumuyorum.esasında okuyupta insan-
lığımızı daha iyi saptayabilsek..
aydınlık günlere,ali yılmaz

♥ KNITTING ART said...

Selam SANEM,
Mide ve hazımsızlık sorunlarının artmış olması ORTAK DERT anlaşılan.
Ama "THINK BIG" ve "SHOW MUST GO ON" anlayışlarımıza en azından çocuklarımızın güzel gelecekleri adına katlanabilmeyi umuyorum.
Bizler de gazete,TV yerine birbirimizle dertleşip karamsarlıkları azaltabiliyoruz hiç değilse...Beklerim.Mine

Sanem said...

Merhaba Alp ve Ege'nin annesi, sırf yaz için hayvan sever olmak gidilen mekan ile alakalı ise, Bodrum pek uygunsuz aslında, bari hayvanın işine yarasa di mi?


Sndrfknella, o ayının fotoğrafını gördüm ben de, çok da şirinmiş, cenin şeklinde yatmış kalmış yazık.


Eda hanım, benım de vardı köpeğim zamanında, ayrılması nasıl zor oldu bilseniz... Dört sene ne güzel zaman, üzüntüsünü görmeyin.

Bocuruk'cüm sırf hayvanları korumak zorunda kalsak keşke, daha neler var korunmalık di mi düşündüğün gibi...

Nazlı'cım valla işin açıkcası ben seçimden sonra da çıkan çivilerin hesabını tutmuyorum artık, geri kalan umurumda olmuyor pek fazla, şu hayvanlara üzüldüğüm kadar üzülmem sanki.


İncegül, senin çocukların nasıl arası, evde beslemek isteseler sen izin verir gibi duruyorsun buradan, ne dersin.

Özgünce ben sırf bu vahset yüzünden değil, bir de kabul etmediğim kişilerin 30 Ağustos'ta yapmacık yüzlerini görmek istemedim.

Sanem said...

Perili köşk'cüm, sanırım hayvanların da insanlar gibi ruhları olmadığını, mekruh olduğunu düşündükleri için daha çabuk gözden çıkarıyor olabilirler mi acaba.


Dantel'cim site hazırlıklarına faydam olur mu bilmem, ama yanında olurum. Yok olumsuz değilim de dediğin gibi benimki de nasırlaşıyor galiba.


Ali bey, yok temelli bırakmadık bültenleri, ama bu aralar hiç keyfim yok, sırf bir şeye karşı olsam iyi, o kadar agresifim ki.


Mine hanım, hazımsızlık sırf vahsetten değil, ben ülkem adına da endişeleniyorum, bu kadar bariz kutuplaşmalar içinde nasıl beraberlik olunur bilmem ama yazarken bile aslında ben de bir kutuptayım biliyorum.

Anonymous said...

SEVGİLİ SANEM HANIM ;
BU ARALAR DOĞA İLE BÜTÜNLEŞSENİZ,
SEVDİĞİNİZ MÜZİKLERİ DİNLEYEREK UZUN YÜRÜYÜŞLER YAPSANIZ..VE İNANIN
BU MİLLET ZORU SEVER ; BİRLEŞMESİNİDE SEVER.LÜTFEN ENDİŞE
ETMEYİN..ÜÇ BEŞ ÇAPULCUYA,MAFYA
BOZUNTUSUNA BU VATANI BIRAKMAYACAĞIZ.SEVGİ VE SAYGILAR,
AHU YALIN

Deniz said...

Sanemcim, baştan üremelerini kontrol edebilseler, aşılıyorlar artık, onu da halletseler, zavallılar rezil olmaz. Savunmasızlar ve insan eliyle hayat alanları da hakları da gasp ediliyor... Artık ben de bakamıyorum bu haberler, inan utanıyorum...

Selen said...

Sanemciğim,
Korkunç! Bu söylediğin gerçek mi? Nerde ne zaman? Ben duymadım da...