08 March 2007

.


7 Mart 2007 tarihinde Meclis'te yapilan Kadinlar Gunune iliskin toplantiya katilmak isteyen cagdas giyimli ve baslarinda sapka bulunan bir kisim bayandan, Meclis polisi tarafindan sapkalarini cikartmalari istenmis. Turban ve tesetturlu hanimlara bir sorun cikip cikmadigini yazmama gerek yok sanirim.. Bu cagdas hanimlar bu duruma topluca tepki gosterip, geri donmusler. Bu laik, erkeklerle ayni hizada durabilen, kadin olma erdeminin farkinda olan, kendine deger veren bayanlarin Kadinlar Gununu kutlar, iceri girebilenleri ise bu duruma tepki gostermemis olmalarindan dolayi kinarim. Kimse alinmasin..

12 comments:

bembi said...

çok yazık :(

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Koyun gibi olduk biz. Hiç bi şeye tepki vermiyoruz artık. Ondan mıdır ki düzelen bi şey yok yıllardır.
Kadınlar günün kutlu olsun.

NAZLICA said...

Üzücü görüntüler maalesef.Türbanla ilgili bir durum olduğunda bunlar İnsan Hakları Mahkemesinden çıkmaz olurlar, bangır bangır heryerde varlar. Böyle bir durumda hiç sesleri çıkmaz. Kadınlar günün kutlu olsun Sanemciğim.

NuR said...

Sevgili Sanem,
Ne diyeyim yavvvv, çok üzülüyorum, çooook. Manevi inançların, dünya işlerine alet edilmediği kadınlar günlerine erişmek dileği ile, kutlrım canım
Sevgiyle kal

Anonymous said...

Kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olduğumuz için çok şanslıyız. Gereken saygı ve değeri hakeden tüm kadınlarımızın gelecek yıllarda çığ gibi büyümesini diliyorum. .Kadınların yaşam hakkının kısıtlanmadığı,taciz ve baskının olmadığı günler de gelir umarım.Gunumuz kutlu olsun canim.

B5 said...

Senin de ayni sekilde kutlu olsun..
Bugun Medeni Kanun ile yasal degisiklikleri, cesitli anket sonuclari esliginde, tesadüfen dinledim Ankara´daki yetkililerden radyo araciligi ile. Internetten.
Cok büyük hayal kirikligina ugradim elbet. Okuma yazma HALA bu kadar az mi Türkiye´de kadinlar arasinda!!!
%18?? HALA??
Bu ne büyük utanctir. Bu cahil kadinlar mi yetistirecek (-riyor) yeni nesilleri?

Admin said...

Sevgili Sanem, Kadinlar Gununu kutlarim canim, sevgilerimle...

Sanem said...

Bembi, yazik evet ;(

Fikrimin ince gulu, tepkiler veriliyor ama cabuk unutuluyor sanki..

Nazli, o sirada ne dusunuyorlardi merak ediyorum.

Sennur, hala diliyoruz bu dilegi degil mi? Laikligin esas kabulu cok olmustu halbuki..

Ozgunce, kendi ayaklari uzerinde duran ve duramayan diye ayirt etmedim hic, onemli olan fikren hur olmalari derim hep. Dedigin gibi tacizsiz, baskisiz ve siddetsiz gunler dilegiyle..

B5! Cocuklar anne babalarini gecerse, aileler iyi evlat yetistirmis sayilir. Ayrica ulke nufusunun ancak yuzde yetmisi okuma yazma bilirken, okuma orani yuzde yedi ;) Durum icler acisi, sor en son ne okudun diye, kestirmeden alacagin en akillica cevap, cocuk gelisimi olucaktir..

Hatice , ve diger arkadaslarim, sizlerin de elbet kutlu olsun Kadinlar Gununuz..
Sevgiler

B5 said...

"Cocuk Gelisimi".. Bravo, iyi gözlem..

Sndrfknella said...

Olayı protesto edip işyerine şapkayla gelmişti bir arkadaşım. Helal olsun tepkisini ortaya koyan kadınlara! Senin de kadınlar günün kutlu olsun Sanem.

Sevgiler

Anonymous said...

Sevgili Sanem, tüm kadınların Kadınlar Gününü kutluyorum.

Anonymous said...

Sevgili Sanem, tüm kadınların Kadınlar Gününü kutlarım.

Mine