02 May 2007

Anneler günü yaklaşırken

O güne has birkaç örnek koymak istedim. İsterseniz aşağıdaki ilk ikisi gibi tablo,


veya bunlar gibi minik kartlardan,
isterseniz de, bana matruşkaları hatırlatan bu aşağıdakini yapabilirsiniz. Hadi işleyenlere kolay gelsin, örneklerin detaylı şemalarına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Örneklerin hepsi CrossStitching dergisinden resmen kopyalanmıştır.

Hala kendi sayfamda çaldığım şarkıları dinleyemesem de,


19 comments:

Anonymous said...

Sevgili Sanem Hanım..
Benim küçük manzara resimlerini içeren etamin şablonlarına ihtiyacım var. Daha önceki günlerde Dört Mevsim isimli etamin tablosundan yararlanmıştım. Eğer o tarz örneklerden yayınlayabilirseniz sevinirim.İlginize şimdiden teşekkürler (Sevgi)

Admin said...

Merhaba Sanem'cigim, hepside cok guzel, yapacaklara simdiden kolay gelsin, sevgilerimle...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

sanemcim, şu küçük kartlar çok şekermiş.. diğer panolar da güzel..:)yapacak olan yetenekli ve becerikli arkadaşlara başarılar dilerim.. keşke vakit olsa.. ben de çok severim etamin işini.:) senin sayende sanki yeniden hevesleniyorum bak belli de olmaz..
teşekkürler.. sevgiler sana.:)

Deniz said...

Keşke sabrım olsa da işleyebilsem.. kartlar çok şeker, kalıcı bir fikir benim için. Yani ilk defa görüyorum ama etamin dünyasında varolan bir üründür herhalde... Annem kızıma "sana etamin öğreteceğim" diyor, artık birkaç seneye sayende başlarlar :)

PERİLİ KÖŞK said...

etamini çok severim ,minik kartlara bayıldım yaza yapılacaklar listesinde...

ycurl said...

kucuk kartlar cok sirinmis. Ben de bir arkadasin verdigi cok ufak bir parcayi islemeye baslayip bu isten vazgecmistim. Sanirim o kadar sabrim yok ama kart fikri cok hosuma gitti. Benim gibi hazircilar icin bunun hazir modeli Joann magazasinda varmis gibime geliyor :)

Açalya said...

Ben minik kartlara bayildim, ama kim yapcak simdi ohooo.

Aybike Ceylan said...

Sevgili Sanem,
Ne hos desenler, yapacaklara cok kolay gelsin.

Iyi haftalar ve sevgiler.

BALDAN TATLI said...

Merhabalar Sanem Hanım;
Bende sizin gibi etamin işini çok seviyorum ve insanı rahatlattığına inanıyorum. Bir nevi puzzle. Nasıl olacak, nasıl çıkacak, ha şunuda yaptım. Ara vermek istersin olmaz. Ayrılamazsın çünkü işin başından. Bende ara sıra yapıyorum. Sevgili Açalya'nın bebeğine de böyle bir şey yaptım. Şunu öğrenmek istiyorum. Eğer bilginiz varsa ve benimle paylaşırsanız sevinirim. İnternette ücretsiz çarpı işi olan program var mı? Ben bir iki tane buldum ama bunlar demo programlar ve printout vermiyor. İlginize şimdiden teşekkürler.

NuR said...

Canım çok şekerler, az kaldı gerçektende, bir yıl ne çabuk geçti, hiç anlamadım....
Sevgiyle kal

gazel vakti said...

Hepsi birbirinden güzel. En kısa zamanda bunlardan birne başlamak için malzeme almalıyım diyorum sonra bir bakıyorum unutmuşum. Seyretmesi bile çok zevkli.

NAZLICA said...

Sanemciğim alternatif önerilerin için teşekkürler. Böyle günlerin öncesinde ben de çok düşünürüm, ne yapsam diye.İyi fikir. Sen sardunyalarımı hala görmedin değilmi? Bir bak istersen:))

Anonymous said...

Sanem'ciğim bayıldım, çok güzel bunlar :) Kart yapmaya karar verdim ben sanırım.. Önce küçük ölçeklilerle başlarsam daha kolay olur gibi geldi, sen ne dersin?

B5 said...

Hepsi cok hos görünüyor. Su kartlari ipliksiz, ama renkli kalemle yapmaya baslasam diye düsünüyorum. Igneye iplik takma kismi olmadan?? Kart fikri cok güzel cünkü.
Bir de "Tidy your room" kismini cikartirim saniyorum. En cok duydugum ve -utanarak söylüyorum- hala duydugum laftir her anneme gittigimde (Tamam, esim de cok toplar, sagolsun:/)... Neyse, ben daginik olmayan düzenli olduguma israrla inaniyorum. Sadece ben inaniyorum ama. ;)
Sevgiler,

Sanem said...

Sevgi hanim, dört mevsimin şemasını eklememiştim, ister misiniz onu da? Bakıyım küçük manzara resimleri bulduğum an ekliyim.

Hatice, benden de çok sevgiler, nasıl gidiyor düğün hazırlıkları?

Incegül, başlamak için şu minik kartlar birebir, hem az zaman alır, hem yorucu olmaz ;)

Dnz, kaç yaşında kızın? Ben ortaokulda, yaz için eve geldiğimde, can sıkıntısından başlamıştım, hatta hemen yanımdaki koltukta o yaşlarda işlediğim yastıklarım duruyor.

Perili köşk dur, daha yaza kadar ben çok kart eklerim buraya, aklını çelerim ;)

Ycrl ;) Joann olsun Mıcheals olsun, bu işler ve hatta daha bir çok hobi için birebir yerler evet.Joann bazen delice indirimler yapıyor hem ;)

Acalya, ben de baldan tatlının yaptıgı o mınık pikeye bayıldım, ne güzel olmuş, güle güle kullansın inşallah.

Sanem said...

Aybike, çok teşekkür ederim ;) Ben de iyi bir hafta dilerim.


Baldantatlı, pikeye bayıldım ben, elinize sağlık. Etamin işi gerçekten çok zevkli, bir nevi meditasyon. İnsan renkler arasında kaybolup gidiyor. O bahsettiğiniz programı ben burada bir mağazada gördüm, sonra internetten araştırıyım dedim ama demolardan başka bir şey çıkmadı benım de karşıma. Ama elimdeki dergilerden tekrar bakayım sizin için.

Şennur, seneler çok hızlı geçiyormuş, hele ki otuzundan sonra, ben de hiç anlamadım.

Gazel vakti, ben size arada uğrar hatırlatırım, noldu malzemeler diye, siz merak etmeyin, siz hangisini yapacağınıza karar verin ;)

Nazlı, sardunyaları gördüm canım, nasıl imrendim hem bilemezsin. Benimkiler kıştan beri soldular, bu yaz artık ümidim yok onlardan. Her sene de sırf yaz için alıp, sonra kurumalarını seyretmekten üzülüyorum.

Kesinlikle doğru bir karar derim Bilun, küçük olanlar o güne daha çabuk yetişir hem. Sen yap, ben burda sergiliyim, senin blogun formatına uymaz sanırım sanki.


B5, ben de fazla düzenin içinde daha çok kaybolan biriyim, dağınıklık demiyorum kendime, benim eşyalarımı yerleştirme tarzım öyle. Sen bu kartlardan daha güzellerini çizersin, biliyorum ben.

Anonymous said...

Sevgili Sanem Hanım, cevaben yazınızı gördüğüme çok sevindim. Dört mevsim tablosunu öle beğenmiştim ki, şemasının siz de bulunmadığını düşünerekten ve biraz da uğraşarak bilgisayarda büyütmeyi başardım.. Etamine bir markanın muline ipliğiyle işledim. İnan ki çok güzel oldu. Ama şuan bir tane daha hediyelik düşünüyorum. Blogunuzda verdiğiniz şema adreslerini o kadar çok araştırdım ki, inanın istediğimi bulamadım. Eğer mümkünse (çok büyük yani pano büyüklüğünde olmayan) küçük manzara resimlerini yayınlayabilirseniz çok sevinirim. İlginize teşekkürler... (Sevgi)

Anonymous said...

merhabalar sitenizi tesadüfen keşfettim benim size bir sorum olacak sanırım Ayşem'di yanlış hatırlamıyorsam yani nam-ı diğer (peçete) o size Beşikta'ta ince etamin kumaşları satan bir yerden bahsetmiş çok aramama rağmen bu tarz bir etamin kumaş bulamadım elimde bir sürü Rico Design ait model var masa ve fiskoslar için ve mutfak takımı için ama piyasadaki etaminler özelliklede Dmc ninkiler bunlar için ugun deil çok sert ve kolalı gibi duruyor .Nasıl bir etamin kumaş istediğimi umarım anlatabilmişimdir bununla ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim .
Nesrin.

Sanem said...

Nesrin hanim, mail adresimi vereyim, detayli konusalim, sanemsan@yahoo.com