28 November 2007

Aylardan Kasım

Uzaktan bakınca gelinlik modelleri sanmadıysam yalan olur.




Yaklaşınca perdelik de olabilir aslında, vitrinde sergilemek için iyi fikir diye de düşündüm.



Meğer çocuklara baptist töreni için hazırlanan kıyafetlerden örneklermiş. E güzel, biz de memlekette sünnet kıyafetlerini dizeriz vitrine. Dükkan sahibi beni gazeteci sandı ve bu hoşuma gitmedi değil, gazeteci olmak isterdim. Nerde çıkacak bu fotoğraflar diye sordu; blog sayfama koyarım sanırım dedim, pek yüz vermedi adres de sormadı.


Bu aralar gene ihmal ediyorum bloğumu, eskisi gibi etkin de değilim. Geçenlerde okuduğum kitapta 'termostat olun, termometre değil' diyordu. Etkin deyince şimdi bunu hatırladım. Termometre (edilgin) diye yaşamı sadece seyredenlere, termostat (etkin) diye de tepkisel olanlara diyordu yazar. Ben termostatım sanırım çoğu zaman, bu aralar pasif takılsam da hayatta. Bir de fazla eleştirmeyin mutsuz olursunuz diyordu, ve ben de eleştirdikçe mutsuz olabilenlerdenim bir bakıma.

Yorumlarınız için teşekkür de etmek istiyorum bu yazımda, her yorumu cevaplamaya çalıssam da bazen bir şey diyemediğim de oluyor. Mesela son yazımdaki son üç yorumu sadece okudum, diyorum ya bu aralar termometreyim.

Bu yazının konusu aslında bu bloğun bir yaşına bastığını haber vermek, blogdoğumgünü çocuğu duygularını yaşamasını beceremeyip, bir türlü paragrafları bu konuya bağlayamadım. Neyse, işte böyle
.



Not: Bir balık artı yükseleni de yengeç burcu bir insanı olan şahsım zaman zaman bari yükselenim kova, ne bileyim oğlak gibi kara burcu olaydı diye dalar gider. Şimdi düşündüm bloğum sanırım akrep burcu oluyor di mi, yay mı yoksa. Özellikleri belki yazdıklarına yansır mı? O zaman en iyi anlaştığı bloglar ne ola ki. Böyle bir şey var mıdır? Belki de vardır. İşte bu da balık+yengeç dünyası.


33 comments:

Aybike Ceylan said...

Sanem'cigim,
Bana da gecelik gibi geldi resme ilk bakinca.
Umarim iysindir, selam ve sevgilerimle.

Alp ve Ege'nin Annesi said...

Sanem, Alp'e bir arkadasimiz etamin isleyip, dogum hediyesi vermisti...Hala odasinin duvarinda 4 adet asili minik tablo var...Hep sen geliyorsun aklima...Bir firsatini buldugumda, fotografla senin görmeni saglasam belki isine yarar...

Bocuruk said...

Nice güzel paylaşımlara Sanem'ciğim:) Sayfanı çok seviyorum ben.
Sevgilerimle...

mrl's page said...

Merhaba,

Kıyafetleri oyuncaklara giydirmiş olmaları ne sevimli olmuş :)

Blogun Kasım sonuysa yay burcu, yayları bilir misin; uçuk kaçıktırlar...

Sevgiler İstanbul'dan
~mrl~

Punto said...

Bloglar tek tek doğmuşlar ve yaş günlerini kutluyorlar. Umarım bu kutlamalar yıllarca sürer, dostluklar pekişir.
Ben de doğum gününü kutluyorum nice doğum günlerine diyorum Sevgili Sanem.

YILDIZNAF said...

Sevgili Termostat,
Bugunlerde nasil uyuyacagimi sasiriyorum, yapilacaklar duruyorda yapilmislari ne olur olmaz diye ikinci defa yapiyorum ! Saskin ve dalgin, hafif bulutluyum. Ama senin bu sarki ve dogumgunun beni cok neselendirdi. Yakinda sana surprizlerim var ama zaman ver bana. Bakalim benim senin kucuk evlerini begendigim kadar sende benimkileri begenecekmisin ! O ise kalkismama senin guzel evlerin sebep oldu. Hey hey....( Muzik cosuyorda ) Neyse Sanem, nice yaslara, nice sarkilarda bulusmaya.....
Best,Termometre

Admin said...

Sevgili Sanemcim,
Blogunun yeni yasini kutlar, birlikte nice paylasimlar dilerim.
Aslinda biraktigin yorumuna orada cevap verip oyle buraya geldim, deminden beri okuyorum, dolaniyorum, hissediyorum ama hic bir sey yazamiyorum! Bazen bana da boyle oluyor iste her normal insan gibi, naparsin insan olmak boyle bir sey iste. Hayatin butun guzelliklerinin ve surprizlerinin icinde oldugu guzel gunler dilerim tatli sirineme...

Deniz said...

Dükkan sahibi yüz vermemiş, dükkanının fotoğraflarının kilometrelerce ileride görüleceği ve ilgi çekeceğini düşünememiş. Fotoğrafların birçok gazeteden daha dolu içeriğe sahip bir blogda yer alacağını görememiş. Üstelik bu blogun ilk yaşını haber veren yazıyı süsleyeceğini bilememiş. Ben de adama burun kıvırıyor, vitrindekileri inceliyor, Sanemciğimizi bize ulaştırdığı için blogunun gözlerinden öpüyorum :) Elişlerini görebileceğimiz, yazılarını ilgiyle okuyacağımız (sen bıkmadıkça elbette) seneler diliyorum. Seni takip etmekten keyif alıyorum. Nice yıllara.

Anonymous said...

Bloğunuzun yıl dönümü hayırlı olsun
ve bir yengeç,ne güzel 'denge'
burcu,duygusaldır...
Sevgiler,Arzu

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet said...

İyi ki doğmuş blogun, bu arada fotoğrafıda çok sevdim

Anonymous said...

Blogun 1.yaşını kutluyorum:)
Nice uzun yıllara,sağlık ve neşeyle
yazmanızı diliyorum.
Sevgiler,Ayşegül Pırlanta

Berceste said...

Ne güzel uymuş fotoğrafla yaşgünü... Dün bebekti, bugün 1 yaşında diyorsun. Nice nice yaşlara diyorum ben de... Nice senelere, nice güzelliklere, paylaşımlara. İyiki karar verip açmışsın siteni ve aramızdasın.
Sevgiler...

(O oyuncak ayıcıkları da benim yerime bir mıncırıversene, çok şekerler :)Şapkalarını sevsinler... )

PERİLİ KÖŞK said...

blogunun yeni yaşı kutlu olsun...sevgiler...

Anonymous said...

Nice uzun mutlu bloglu yıllar..
Sevgiler,Nur Aksoy

Sanem said...

Sevgili Aybike, bak benim hiç aklıma gelmedi gecelik fikri, çok mantıklı. Şimdi baktıkça sadece gecelik niyetine bakıyorum.


Sevgili Alp ve Ege'nin annesi, artık etamin denilince akla geliyorum, bakıyorum da googledan sayfama gelen kişilerin çoğu ya birleşik kelimelerin yazımı için, ya da etamin için gelmiş. İkisi de hoşuma gidiyor. Fotoğrafları görmek isterim, çok teşekkürler.


Sevgili Bocuruk'cum çook teşekkür ederim, ben de seni keyifle takipteyim.


Mrl's, bilmez miyim yayları, annem yay burcuydu, aynen dediğin gibi deli dolu, çok net, çok da çocuk ruhluydu. Anneme ithaf etmiştim zaten, çok isabet olmuş ;)


Sevgili Punto amca, çok teşekkür ederim, paylaştıklarımız, kurulan dostlukların ben de uzun yıllar devam etmesini dilerim.


Sevgili Yıldıznaf, ne güzel sebeb olmak, merakla bekliyorum acaba neler yapıyorsun. Hiç beğenmez olur muyum, bakarsın aynısında ben de yapmaya başlamışım hatta. Selamlar buralardan ;)

Sanem said...

Dantel'cim, benim bu zamanlarım geçici oluyor ama süreleri sanki her defasında biraz daha uzuyor gibi. Buraların iklimi de etkili galiba, orda da başladı mı kar? Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

Deniz ;) Utandırdın beni cidden, çok teşekkür ederim. Nice paylaşımlara, hep beraber.

Merhaba Arzu, dengeyi temsil ettiğini bilmiyordum Yengeçin, balığın yanar dönerliğini demek biraz dengelemiş, güzel. Çok teşekkür ederim.


Çok şirin değil mi bu ayılar Ayşegül ;) Teşekkür ederim.


Sevgili Ayşegül, ben de size cevaplayamadığım diğer yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.


Berceste, o ayılara dokundurtmazdı zaten o bayan, öyle kollarını birbirine kitleyip konuştu benimle. Mahallenin dükkanı, yarın bir gün gene geçerim önünden. Çok teşekkür ederim, nice yıllara hep beraber ;)


Perili Köşk, teşekkür ederim. Bir ev daha kaldı etaminden o da bitsin, modellerini de ekliycem. Unutmadım ;)


Sevgili Nur, size de çok teşekkür ederim, sevgiler.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Canım nice nice uzun seneler dilerim blog aleminde. Ayıcıklar pek şekermiş gerçekten. Bu arada termostat, termometre benzetmene de bayıldım. Hayatta hep termostat olmak yorucu be güzelim.:)

Bu arada ben bu yazına daha önce yorum bırakmıştım gibi geliyor ama, göremedim. Sanırım aklım oynak bu aralar.:)

Tekrar nice yıllar diliyorum ve öpüyorum tatlı yanaklarından.:)

NuR said...

Sevgili Sanem, arasıra öyle kal gelir insana, ama ben bu durumun tepkisel yapılı olanlar için bie emniyet sübabı olduğunu düşünürüm. Tepki tepki nereye kadar, bir ninja bünyesi bile kaldırmaz...dimi. Bu arada 1.yılın kutlu olsun, nice yıllar birlikte paylaşmak umudu ile
Sevgiyle kal

Hamiş: Valla sünnet mevsimi:)))) bizim vitrinler, prensler, padişahlar, sadrazamlarla dolar, onlarınki biraz tuhaf olmuş ya... neyse kendileri bilir, ama yakışmış kuçulara

Anonymous said...

Merhaba sitenizi linklerime ekledim. Sizde de rica etsem beni linklerinize eklerseniz çok sevinirim.
Sevgiler…
http://tatilveotel.blogspot.com/

Admin said...

Sevgili Sirinem,
Ben seni sobeledim, bir ara sayfama goz atarsan sevinirim. Kirmizi basliklar konuyu anlamana yardimci olur sanirim, sevgilerimle opuldunuz...

Anonymous said...

Sanem ciğim nice nice senelere... Öpüyorum...

pecete said...

bir solukta okudum yazını, ne kadar güzel anlatmışsın. Seni de çok özledik bu arada...

NAZLICA said...

Sanemciğim, zaman zaman herşey tıkanıyor. Blog yazmayı da bir görev gibi görmemek lazım, canın istediğinde, keyfin iyi olduğunda yaz. Yay'ları çok severim, özgürlük vazgeçilmez özellikleridir.Bloğun da özgürlük istiyor demekki, germe kendini. Nice yıllara canım. Çocukların vaftiz töreni giysilerinin ayıcıklar üzerinde sunulması da ne anlama geliyor anlayamadım, şaka gibi birşey:)))) Sevgiler

Anonymous said...

Bloğunuzun birinci yaşını kutlarım.
Çok renkli ve güzel sunumlarınız
için de teşekkür ederim.
Sevgiler,
Özlem Su

EKMEKÇİKIZ said...

Sevgili Etaminci Sanem,

Blogunun yaş gününü kutlarım, iyi dileklerin için teşekkür ederim.

:))

Ferhanca said...

Bayramını kutlarım .sevgi ve umut dolu günler dilerim. hepimize ..
çok öptüm nerelerdesin..?

Aybike Ceylan said...

Bayramini kutluyor, daha nice bayramlara saglikla, hep birlikte ve mutluluklarla diyorum.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Admin said...

SEVGILI SANEM
SAGLIKLI, HUZURLU VE MUTLU BAYRAMLAR DILERIM, SEVGILER.

B5 said...

Sanem, Stockholm'de senin carpilardan satan bir dükkan vardi, minicik. Seni düsünerek fotografini cektim ama pek bir sey cikmadi. Bloga da koymadim...
Ara versen de sen yazmaya devam ettikce ben de buradayim;

Termometre B5 :)

Bocuruk said...

Sanemcim,
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu güzel bir bayram diliyorum.
Sevgilerimle...

reality said...

Bayramınızı Kutlar,
Esenlikler Dilerim.

( sunny-reality.blogspot.com )

Açalya said...

Iyi bayramlar, iyi seneler.

NuR said...

Sana ve ailene sağlık, huzur dolu nice yıllar dilerim canım
Sevgiyle kal