24 December 2007

Sobelenmiştim...




Ben küçükken; henüz ilkokula gitmiyorken ne zaman eve çocuklu misafir gelse sinir olur, muhtelif oyuncak vari ne varsa toplardım ortalıktan. Gelen yaramaz misafir çocuklarını sever gibi yapıp odama götürür, babamın döner çizim sandalyesine annemin mezuresi ile bağlar, gözleri dönmekten dolayı kayacak hale gelene kadar döndürür, karşılarına geçer gülerdim. Anneme şikayetlenirdim misafirin yanında: Madem onlar çocuk getirebiliyor, biz niye gidemiyoruz, sen bizi evde bırakıyorsun giderken!!! Onlar da getirmesin o zaman! Anlaşalım, gelene gidelim bundan sonra. Çok zor durumda bırakırdım annemi, çok...


Ben aslında; karşımdaki kim olursa olsun sorununu sahiplenen, sorumluluk alabilen biri olduğum halde; kimseye derdini anlatmayan, bir şey isteyemeyen bir tipim. Var bir dengesizlik biliyorum.


İlk kopyam; tek kopya çektiğim ders olayım vardır, o da coğrafya dersi ve Şirin Baba kod adlı hocamızın ev sahipliği yaptığı sınavlarından çekilenlerdir. Bir de üniversitede sabahın kör saatinde olan bir derste üzerimdeki hastalığın da etkisiyle uyumuşluğum bu netice ile de hoca tarafından dikkatini dağıttığım iddiası ile sınıftan çıkarılmışlığım vardır, hoca ismi Suzuki. Bizdeki Murat, Şahin, Kartal gibi bir isim işte.


En saçma huyum; değişkendir aslında. Mesela en son kendimi hamsileri ayıklarken teker teker, yıkarken de çifter çifter sayarken buldum.


Cep telefonu; avealıysanız televizyon kumandası olarak da kullanabiliyormuşsunuz artık cep telefonunuzu. Bugün dikkatimi çekti bu yazı, vay anasını dedim, biz burda teknolojiden bayağ geriyiz aslında, hat alana bir telefon verirler, olur biter.


Aşk bence; feRomenlerin karşılıklı uyumu işte. Burnumuzdaki gereksiz sanılan bir doku da bu işi üstlenir dururmuş da haberimiz yokmuş. Ten uyumu denilen şey de bununla alakalı olabilir bakın, karıncalara sormak lazım, onlarda keşfedilmişti herhalde ilk.



En sevdiğim bloglardan kendine özgün olan olan herkesi seviyorum. Matilda nerde yazıyor bilen var mı?












18 comments:

Anonymous said...

Sana a iyi bayramlar Sanem ciğim... Küçükken işkence yapıyordun demek çocuk misafirlere :))

Anonymous said...

Sanem,
Ne güzel yazmışsın. Benzer birçok yönümüz olduğunu gördüm.

Sevgilerimle...


Mine

http://drmine.blogspot.com/

Admin said...

SANEMCIM MERHABA
BEN TAMDA UMIDIMI KESMISTIM, TESEKKURLER CANIM BENI KIRMADIGIN ICIN.
CEP TELEFONUNA IKI KELIMEDE BENDEN, TURKIYEDEKILER COK LUKS YASIYORLAR, KANADA DA SIZIN GIBI BIR HAT ALIYORUZ TELEFONU HEMEN HEMEN BEDAVA GIBI BIR SEY, IKI YILDA SOZLESME YAPIYORLAR THAT'S IT :))
CANIM BUTUN GUNLERIN SAGLIKLI, MUTLU VE NESELI GECSIN, SEVGILER...

Anonymous said...

Yeni Yılınızı Ailece Kutlar,
Sağlık ve Mutluluklar Dilerim.
Nur Aksoy

MorKoyun said...

Hamsi vukuatini sacma bulmadim ben:) Tek tek ayiklanir ama yikarken birbirine yapistirip kizartirsam kac tane cikar bundan, bir ogune yeter mi, hepimize kacar tane duser hesabi yapiyor belli ki bilincaltin:))

nilly said...

Hepmi sayiyorsun yoksa tesaduf mu oldu? Bende bazen sayiyorum. Tyra'nin bir showunda bunu hastalik derecesinde yapanlari gostermisti ve cok sasirmistim. Mesela, tam oturmak icin 3 kere kalkip oturma, isigi, cekmeceyi uce kez acip kapama, bilmem kac kere giyinip soyunanlar falan var. Bir tanesi yatmadan once evin her tarafini gezip bu tarz seyler yapiyordu ve yataga gitmesi 30-45 dakika fian suruyordu. Ilginc di mi?

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Çocuk olmak nasıl bir özgürlüktür değil mi? Öyle pat diye söyleyivermek düşündüğünü.:)

Umarım güzel geçmiştir bayramın. Yenisine sağlıkla ermeni dilerim ve yanaklarından öperim.

Anonymous said...

Selam Sanem,çocukken bende kağıt
bebeklerimi kimseyle paylaşamazdım.
Onlara çeşitli elbiseler giydirip,
oynardım.Misafir çocukları gelincede saklardım.

Size ve tüm Sevdiklerinize İyi ve
Mutlu Bayramlar Dilerim.

Arzu

NAZLICA said...

Sanemciğim sana iyi seneler demeye geldim. Umarım sağlık ve huzur içinde geçer. Sevgilerimle

reality said...

Yeni Yılınızı Kutlar ,
Esenlikler Dilerim .

Aybike Ceylan said...

Yeni yilinizi kutluyor, daha nice guzel ve saglikli yillara hep birlikte diyorum.

Yeni yiliniz kutlu ve mutlu olsun.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Sanem said...

Teşekkürler Hande'cim, ben de yeni yılını kutlarım.


Mine Ecevit'le ilgili yazdıklarında benimle aynı biliyor musun, ben de ne zaman konuşma yapsa tvde karşına geçer hayran hayran izlerdim, bir de ne zaman zeytin yesem aklıma gelirdi.

Hatice'cim geç yazabildim ben bu sobe işini, kendimden bahsederken biraz şaşırıyorum ben, ne yazsam ne yazmasam ancak karar verebildim. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Tabakta lezzetler ben de size ve tüm ailenize iyi yıllar dilerim, çok teşekkürler.


Nur hanım çok teşekkürler, yorumlarınız için, dilekleriniz için.


Morkoyuncum, dün akşam izlediğim The Last King Of Scotland adlı dizide kral Amin diyordu ki, azizim siz sadece doktor değil ayrıca bir filozofsunuz. Hah dedim, Morkoyuncandan bahsediyor. Aynen böyle.


Nilly :)) Yok aman ben o kadar aşmadım kendimi, en fazla makineden çıkan çamaşır/bulaşık sayarım :))


İncegül'cüm ben hala öyleyim aslında, aklımdaki dilimdedir, önemli olan dangalak olmamaktır deyip bu özelliğimi direk ve net olmak olarak adlandırırım bir de, ama kalp kırıyor olabilirim de...


Arzu, demek sen de benim gibi annesinin dur yapma çocuğum demediği yaramazlardan çok çektin ki oyuncaklarını sakladın, e napalım di mi ama. Sevgiler.

Nazlıcım ben de iyi yıllar diler, yanaklarından öperim.

Reality, teşekkür ederim, ben de sizin yeni yılınızı kutlarım. Nice yıllara.

Aybike :) Teşekkür ederim senin ve kızlarının yeni yılını kutlarım.

BALDAN TATLI said...

Mutlu Yıllar........

Selen said...

2008’in mutluluk, sağlık, başarı, bol kazanç ve mis kokulu yemekler getirmesi dileğiyle. İyi yıllar Sanemciğim...Yeni yılda dünyanın biryerlerinde görüşmek üzere...

Bocuruk said...

Sanem'ciğim,
Çok güzel bir yıl olsun senin için:) Sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu!
Sevgilerimle...

pecete said...

Özellikle hamsi kısmına bayıldım. Keyifli bir yıl olsun Sanem'ciğim...
Sevgiler...

hayat said...

Yeni yınızı kutlar sevdiklerinizle güzel bir yıl geçirmenizi dilerim.
Sevgiler...

NuR said...

Sevgili Sanem, bu küçük mimler sanal dostları tanımada çok yararlı oluyor, hamsileri çifter saymana çok güldüm :)) ben de bazen sayar bulurum kendimi de çifter denememişim:)))))
Sevgiyle kal