27 March 2007

Blackwork işlerine örnekler




















Etaminden daha mı kolay gözüküyor? Yok öyle değil. Kare kare sayması aynı, tek farkı renk olarak sadece siyahın hakim olması. Şu kasnakta kanaviçe işleyen kızı yapayım diyorum bir ara..


20 comments:

MorKoyun said...

O kizcagiz uc vakte kadar boyun fitigi ve miyoptan muzdarip doktora gorunecek benden soylemesi:) bir de sozlukten 'blackwork' aratsak ikinci abla cikacak karsimiza sanki:))
ben birinci ve sonuncuyu begendim, sabir diliyorum:)

pecete said...

Şeker, mirimiz Berceste'ye bir kaç örnek gönderdim. eğer kendileri uygun görürse paftaları size gönderiyorum. Sizinkinin yanında benimkiler pek bi basit kaldı ama siz onları dev yaparsınız. Türkiye'ye gelen olursa ve bir şeye ihtiyacın olursa , haber ver olur mu??? Ellerine sağlık...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

bir an o eski dönemlerde yaşayan bir genç kız olduğumu hayal ettim. elimde nakışım. ne güzelmiş bunlar. nostaljik nostaljik.
sevgiler canım.

Berceste said...

Sanem, Blackwork yapması etamine göre daha sıkıcı baştan onu söyleyeyim :) Birinde rengarek ipliklerle dans var. Diğerinde de sadelik ama bir o kadar da rutinlik. Çıkan sonuç güzel oluyor. İki iki sağa, sola, aşağı, yukarı derken adam kafayı yiyor :) Kurstaki teyzeler söylemeseydi zor öğrenirdim neyin nesi imiş bu iş? Mor Koyun'un üç vakte kadar öngördükleri başıma geldi sayılır ama bende hipermetrop var :P Altın rengi Fil D'or iplik bulur bulmaz elimdeki işi tamamlayacağım. Tamamlar tamamlamaz da blacwork nedir diye başlayarak anlatacağım. Sevgiler...

Anonymous said...

Hepsi çok güzel bunların.. Cesaret gelse de ben de şu ilkini yapabilsem.. Sanıyorum ki bu etaminin mantığını anladım ama işte biraz cesarete ihtiyacım var :)
Çok güzel şeyler gösteriyorsun, yaratıcılığım gelişiyor vallahi.. :) Bu arada ilkine bayıldım.. :)
Sevgiler..

Admin said...

Canim Sanem'cim, biraktigin yorumlarin icin cok tesekkurler. Tatlim kizimin yaptigi etamin daha once yayinladigim seccadeler var, onlari birlikte yapmistik, birde mutfak takiminin minik lalelerini beraber yaptik, asil pano tarzi islemeye evlendikten sonra baslayacakmis,yani senden esinlenmis, bakalim beraber gorecegiz,tatlim bu yayinladigin semalar cok guzel ama igne batis tarzi farkli galiba sen bir dene bakalim nasil olsa bitince bizlere anlatirsin, sevgilerimle...

Ferhanca said...

Sanem, bercestenin bahsettiği işmi bu hadi kolay gelsin . seni de bekliyoruz balığa unutmaaaa!!!!:)
sevgiler..

Mine said...

Çocukluğumda etamin işlemek benim için keyifti.Annemin evinde işlediğim bir pano hala asılı:)
Blackwork ilk kez görüyorum ve tek renk siyah olmasına rağmen (karakalem resim çalışmalarına benzettim) üç boyutluluk ne güzel sağlanmış. Çok güzeller.

Kolay gelsin.

Anonymous said...

merhabalar ziyaretiniz için teşekkürler her zaman beklerim sevgiler aysenhome

Pınarın Kulubesi said...

Ben şimdi ki etaminlerimi çok sevdim, renklerle uğraşmak bana daha kolay ve zevkli geldi:) Kızlarımla çok mutluyuz Sanem,
tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum sana, sonsuza dek sürecek korkarım bu teşekkürler:)Her elime alışımda mutlu oluyorum.
sevgiler

NAZLICA said...

Sanemciğim sayenizde blackwork işini de öğreneceğiz.Sadece siyah kullanılacak diye bir kural yok herhalde. Azmin elinden birşey kurtulmazmış, senin en güzelini yapacağına inanıyor ve merakla bekliyorum. Teşekkürler ve sevgiler canım.

ciceklibahce said...

Kolay gelsin sana:) Hepsi çok güzel gözüküyor.

Sndrfknella said...

Eminim bir güzelliği vardır bu blackwork işinin bu kadar meraklısı olduğuna göre. Bana nedense çok kasvetli geldi motifler. Senin daha önceden bizlerle paylaştığın etaminler ve diğer iğne işleri çok içaçıcı ve cıvıl cıvılldı :) Gözlerine yazık etme, gel sen yine renkli birşeyler yap da biz de uzaklardan bakıp hayallere dalalım Sanemcim :)

Kucak dolusu sevgiler

Sanem said...

Morkoyuncum :)) En kolayı en alttaki gibi aslında, olurda yaparsam ki bu gidişle zor kelebek en uygunu. Etek kalıbını mı beklesem ki :)

Peçete'cim inan çok teşekür ederim, gelen de oluyor giden de, en taniyanlar sormaz bazen veya unutur ama hiç tanımayanlar sormaz mı böyle, insan ne diyeceğini bilemez, kuru bir teşekkür ise az gözükür, satırlardan uzanıp sarılarak teşekkür ettiğimi hayal edin lütfen ;) Ayni şekilde tekrar yeri gelmişken Pınar'a ve Sndrfknella'ya da bu teşekkürler..

Incegül canım ciddi anlamda nostaljik gerçekten bunlar, hele Morkoyunun dediği gibi bu en karışıklara gönül verirseniz, aynı pozisyonda uzun süre tutulup kalma an meselesi.

Berceste sevgili mirim, bir zaman önce bir söz okumuştum, stitching is painting with a needle diye. Ha demiştim işte Sanem, demek ki sen de resim yapıyorsun kızım, hiç üzülme yetenek yok diye. Sen renklerle dans deyince aklıma geldi. Dans yerine resim yapmayı seçmiş olmam ise kazulet olmamla alakalı olabilir mi düşünücem. Senin blackwork yazını ve bir sonraki işini merakla bekliyorum/ bekliyoruz.

Bilun'cum, Bilun ismini çok severim ben, hayatımda tek tanıdığım Bilun Bodrum/Güllük'te yazın tanıştığım bir kızdı. Cesaret istersen ve hatta detay istersen burdayım ben..

Hatice'cim düğün ne zaman, belli mi tarih? İğne batış tarzı aynı sanırım, bir deneme kendim değil belki ama etamine heveslenen ama karışık bulan bir kaç arkadaşa yapmaları için tavsiye edicem ve bu sayede görmüş olucam ;)


Ferhan neydi o sofra öyle, herşey o kadar barizdi ki, imrenmedim desem yalan! Hele bir de deniz kokusu veya manzarası varsa yakında..

Mine'cim o tabloyu yakın zamanda biz de görsek ne güzel olur!

Aysen, valla ben kendimi etamin bağımlısı ilan edecekken, seni gördüm, hala gidip gelip bakıyorum sayfana, nasıl yaptın onları hayran kalmamak elde değil. Benimki de iş yani seninkinin yanında, goblen dedikleri bu kendinden desenli olanlar mı diye sorucam ama yok dikkatlice bakınca bir bebek boyunda olan tablolar resmen x tekniği ile yapılmış. Gerçekten tebrik ederim, ellerinize sağlık..

Pınar'cım rica ederim canım, inan ben de çok mutluyum inan. Ben ayrıca inanıyorum ki, sen o kadınları bitirir daha sonra da çocuk odası için birşeyler yapmaya başlarsın.. Diğer tablolarını da bekliyorum merakla.

Nazlı'cım çok teşekkürler ;) Ama korkarım blackwork yerine bu aralar araştırma içerisinde olduğum başka bir iş ile karşınıza çıkıcam. Çok yakında olmasa da en azından bu sayfada diye slogan bile hazırladım ;)

Çiçeklibahçe teşekkürler , çok emekli işler bunlar, insan bitirp de astı mı uzun süre karşısında durup ve hatta gelen gidene bakın bunu ben yaptım şeklinde dolaşıyor, ilk etamin tablolarım geldi de aklıma ;)

Sndrfknella ( artık bu ismi ezbere yazıyorum ;) ) bu blogda senin katkılarından biri daha az önce yerini aldı. Astım kurdelemi en üst köşeye.. Çok sağolasın.. Etamin işine devam olmasa da örneklerle hep burada olucam. Kesin..

Herkese sevgilerimle

Admin said...

Tatlim merhaba, kizimin dugunu temmuz ortasi, bizde ailecek haziran sonu tr'ye gidecegiz, dugunden sonra kizim tr'de yasayacak, gurbeti pek sevemedi, seni opuyorum, sevgiyle saglikla, mutlulukla kal emi...

Anonymous said...

tabi koyarız canım merakla bekliyorum bitirmeni .sayfamda isteyen herkesin istediğikadar resimlerini koyabilirim kendine iyi bak egeden sevgiler

Admin said...

Sanemcim Kandilin Mubarek Olsun, Sevgilerimle...

PERİLİ KÖŞK said...

hımmm ne güsel şeyler yapıyorsunuz,ellerinize sağlık...

Tuba said...

Sanem'cigim, ben ancak bakiyorum:)) Nerede ben de o sabir. Bu sabri gosterenlere ise hayranim valla. Cok sevgilerimi gonderiyorum.

banu said...

Merhaba Sanem
Bende bir blackwork duskunuyum. Once tek tuk kendim isledim daha sonra dizayn yaptım. Geometric sekilleri tercih ediyorum. Kanavice tasarımlarımda var. Eger gormek istersen

www.sebadesigns.com adresinde goz atabilirsin...

Banu Demirel