22 March 2007

Neye niyet neye kısmet



Dün çarşıda sevgili Berceste'den öğrendiğim Blackwork işleri için her ikimize de örnek ararken, karşıma bir çok etamin örneği çıktı. Ne zaman artık tamam, başka bir elişiyle uğraşmalısın Sanem desem kendi kendime, istemediğim kadar etamin desenleriyle karşılaşırım. Bu yukardaki cıvıl cıvıl sürahi/çaydanlık da ( artık nasıl kullanırsanız) bunlardan biri. Şekli şemali burada. Daha çok model var, eklerim yakında...


12 comments:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Bu ne kadar güzel, cıvıl cıvıl bir model ya.:) Yağmurlu ve karanlık bir İstanbul sabahında içimi açtın.:)

Anonymous said...

Sanemcim, bir arkadaşım için şöyle güzel bir William Morris arıyorum...Beth Russel'ın kitabına Amazon'dan baktın, inanılmaz pahalı...Nereden bulurum, bir önerin var mıdır???

pecete said...

Hepsini ama hepsini yapmak istiyorum. Çok güzeller. Sanem, seni bizim Bebi'ye alsam mı acaba? Tabi müsaitsen... Bizimki daha toy ama çabuk büyür,öğrenir...Sevgiler..

Berceste said...

Çok cici bu :) İnsanın içini açıyor. Ben de geçenlerde tığ işinden yapılmış bir çaydanlık üzerine soğumaması için örtülen zımbırtılar vardır ya, tea cosy diyorlar galiba adına, onlardan gördüm. Bayıldım, sonra 18 pound fiyatı görünce ayıldım :P Bu çaydanlıkta bol bol blackwork çalışması da var, farkındasın değil mi :)

Admin said...

Sanem'cim, bu cok sirin birsey, paylastigin icin tesekkurler canim, sevgilerimle...

NAZLICA said...

Sanemciğim çok hoş, farklı bir görüntü. Blackwork çalışmalarını da sayenizde araştırdım, kaneviçeden daha kolay bir iş gibi gözüktü bana. Bir örnek çalışma falan yaparsan paylaşırsın değilmi canım. Merakla bekliyorum.Bu desenin motiflerinin kenarına siyahla kontür işlenmiş.Bu tekniğe blackwork deniliyor, doğrumuyum? Başarı dileklerimle sevgiler gönderiyorum.

B5 said...

Bu resmi(?) ben de cok begendim. Semali sayfasina bakinca orada gördügüm blog basligi beni korkuttu biraz :).. O kadar zor mu? Ya da kac zamanda bitirilir böyle bir calisma?
Selamlar

Sanem said...

Incegül, kahvaltıda böyle bir çaydanlığım olsun isterim ben, gerçekten cıvıl cıvıl..

Pofit, hosgeldin :) W. Morris !! İstediğin resmi alsak da, bir programdan geçirip, needlepointe uygun hale getirebilir miyiz acaba? Ben etrafa daha iyi bakayım, karşıma çıkar belki..

Berceste, çok pahalıymış gerçekten, elişleri acayip pahalı oluyor oralarda.. Bu modelde özellikle örümcek ağı blackwork değil mi?

Peçete :)) Bembiyi çok öperim, modelleri beğendiğine sevindim..


Dantelci, dur daha ne modeller var bende ;)

Nazli'cım sanırım kontüre backstitch deniyor, blackwork daha farklı birşeymiş, ben bir tablo buldum birazdan onu ekliycem örnek olarak..

B5 :) Kimi zaman cidden daral getirebilir bu işler, hele renkleri veya kareleri kaçırdıysan.. Bence dans edebilmek daha güzel..

Berceste said...

Blackwork'te kural iki kare iki kare gitmece! Çerçeveleyen siyah nakışlar da sanırım aynı teknik ama blackwork tek renk olunca güzel. Sim ve boncuğu olacak bir de. Eskiden elbiseleri süslüyorlarmış onunla.

Charm said...

Bu ne kadar güzel bir model böyle, en son ortaokul yıllarımda elime almıştım etamini ama bu modele vuruldum. Nerelerden bulabiliriz bu modellerden ? Yeniden yapasım geldi... Ellerine sağlık :)

Sevgilerimle Charm...

Anonymous said...

Merhaba Sanem..
Hazırladığınız site çok güzel..

Anonymous said...

merhaba sanem çok hoş şeyler yapmışsın gerçekten bende uzun süredir mutrfağıma saat yapmak istiyorum fikir verirsen sevinirim