17 May 2008

Bazen


diyorum ki kendime, kızım Sanem, yapıpdurmaktasın bu etaminleri, bir gün toprakla buluşunca acep bunlar geride senden iz kimlere bırakır. Yani ciddi ciddi düşünmedim dersem yalan olur. Hani bir de yurtdışında olsa bu son eylem, kitaplarım n'olcak derdi var ayrıca. Kim yükler de gönderir memlekete, bari ciddi biri sebeplense burada.


Sanem'cim sen onu bunu boşver de cenazeyi n'apcaklar mı dediniz, o da uçakla artık. Ne gerek var aslında, ha ordaki ha burdaki müslüman mezarlığı, ruhum kol gezcek zaten siz ne diyorsunuz. Kaçbindolarmış ( baktım googledan bulamadım, ama 8bin olur tahminim) cenaze taşımacılığı haberiniz var mı, son dakika bağışı daha münasip, kanımca. Yalnız herhangi bir dini örgüte verilmesin yurtdışındayız ya malum, kandırmaca olmasın, yok Pakistan'da kurban kescez, bilmem nerde fener kuruyoruz ayağına gelmiyelim, hesabını ben daha önce vercem malum!?..


Etamine dönersek bu fotoğraflarını gördüğünüz en zevklilerinden biriydi; kendi kendini takip eden örnekler, ne alaka dedirten ama yaptıkça sevdiğim cart yeşil, tavuskuşu, aslan ve ortadaki lale motifi. Bu tablo da çervelenip, halısıyla renk birliği ettiği evin duvarına pek sevinerek taşındı. Güle güle baksın o duvardan, o güzel insanlara.

23 comments:

Berceste said...

Eline sağlık, ne güzel renkler diyecektim ki, ne o öyle cenaze falan? Var mı bu yaşta şimdi bunları düşünmenin alemi? Üzmesene beni!

Mine said...

Leyla Gencer'den mi etkilendin yoksa? Bir sıkıntın yoktur umarım. Berceste'nin dediği gibi düşünme şimdi bunları. Etaminler, motifler bir harika!... Çok beceriklisin. Ellerine sağlık.

Anonymous said...

Sanemcim , malum etamin kısmı bana uzak , cenazeye iki lafım olacak ..
Bi kere herşey çok güzel olacak .. güneşli bir günde seni sevenler olacak , etaminlerine oranın kaymakamı sahip çıkacak , kitaplarını çocuklar kapışacak :)

Allah korusun be Sanemcim , boşver bunları ..

Anonymous said...

Hayrola Sanem Hanım ??
Bu karamsar duygular mevsimlik mi?
Lütfen kendinize iyi bakın !
Sevgi ve Sağlıkla Kalın,
Ayşegül Pırlanta

Sanem said...

Yok yok ben karamsar, üzgün veya düşünceli değilim, Hintli Çıplak Bilgeler gibi kanıksamış haldeyim hatta, en gerçek olay çağrışım yapınca yazdım bu yazıyı, ilk aklıma gelenlerdi sadece. Ama çok karamsar olmuş hakikaten, sizleri de üzdüm... Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)
Sevgiler
S.

Ebruli said...

Geride yapılmış güzel şeyler bırakmak bence çok anlamlı.İyi şeyler yapıyorsun,buna devam...

Ölüm gerçek, bunu hiç düşünmeyerek yaşamak da bence anlamsız. Yoksa biz ölümsüz müyüz?..
Herşey gibi onu da arasıra düşünmek, onunla ilgili yorumlar yapmak lazım...
Her gün de gülüp oynayamayız ki, ara sıra da hüzünlenmek lazım...

Anonymous said...

Sanemcim yazi gercekten biraz karamsar olmus..Ama senin karamsar olmadigini biliyorum herzaman pozitif bir insansin..Etamin bir harika, emin ol duvarini buldu sonunda:) Severek yapilan her is herzaman guzel olur diyorum...Insallah kismet olursa bende goblenle basliyacagim senin yardimin ile..Cok opuyorum. Bu arada 19 Mayis Genclik ve spor bayramini kutluyorum..
Muhabbet hislerimle...

Admin said...

SANEMCIM NE GUZEL ETAMINLER BUNLAR SON YAPTIGIN COOOK GUZEL OLMUS, BAYILIRIM BOYLE DESENLERE, ELINE SAGLIK CANIM.
CENAZE MASRAFLARI BURADA 8 - 9 BIN CIVARI. SEN MERAK ETME OYLE BISEY OLURSA BEN BURADAN GELIRIM VE VASIYETLERINI YERINE GETIRIRIM, SENI HER ZAMAN KENDINE COK YAKIN BULAN BIR ABLAN OLARAK, AMA SEN YINE DE OLME SU IKI GUNLUK HAYATIN TADINI CIKARA CIKARA YASA CILGIN KIZ:)))
COK OPTUM,KUCAK DOLUSU SEVGILER BIRAKIYORUM SANA.

MorKoyun said...

Hintli ciplak bilge derken?:)

Bocuruk said...

Sanemmm! Allah korusun, Allah gecinden versin. Bu güzel etaminler senelerce seninle olsun, torunlarına öğret inşaallah nasıl yaptığını ve her birinin hikayesini anlat onlara.
Sevgilerimle...

NAZLICA said...

Sanem neler yapıyor diye bir geldim sayfana okumak istemediğim gelecekle ilgili planlarla karşılaşım. Hepimizin bir sonu olacak mutlaka, bunu bilerek yaşama sarılıyoruz. Şahsen ben öldükten sonra bedenimi ne yaparlarsa yapsınlar umrumda değil.Böyle şeyler düşünme,aaa sen de annememi döndün. Ona kızıyorum yok şöyle yap, böyle yap ben ölünce diyor.Seni çok öpüyorum, birdaha da böyle şeyler duymak istemiyorum Sanemciğim, tamammı.

Esin said...

selam ,
bloğunuzu yeni keşfettim ve bayıldım.Ben de çok seviyorum etamini ve oğluşumdan fırsat buldukça işliyorum,ama pek fırsat olmuyor,bundan sonra sizi takip edicem ...seni çok öpüoruz oğluşumla..

NuR said...

Yaa aşkolsun valla, hiç ağzına yakışmıyor bu sözler, "tövbe"de bakiim. Hepimizin sonu maalesef aynı, ama bu düşünceler için çoook erken, Allah korusun, gecinden versin. Sen seni boş ver de, bana bişey olursa dolapları gören arkamdan bana ne der, abacaaaaaa:))) "kadın maynakmışşşşşş" kih kih
Canım harika bir iş çıkarmışsın, güle güle seyret darısı yenisinin başına
Sevgiyle kal

Anonymous said...

Selam Sanem bu yazıyı karamsar bir zamanında yazdın galiba...Ölüm kaçınılmaz ama zamanında olmazsa çok acı...bu tür düşünceler zaman zaman bendede oluyor..Kızımla ilgili bir takım vasiyetler yaptım eşime ...Evlendiğinde inci kolye takmak istiyorum şimdiden alalım göreyim dedim (Kızımın adı İnci)...Sevdiklerime benden hatıra olsun diye ufak tefek hediyeler yapıyorum sanki veda edecekmişim gibi..Ama düşünmemeye çalışıyorum hayatı dolu dolu yaşamak lazım...
Etamin örneği çok güzel ellerine sağlık...Şablonu var mı?Verebilir misin?

Hoşçakal...Serpil

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] said...

Allah iyi etsin seni. Böyle güzel de desenler yaparım, sonra cenaze organizasyonu mu diyorsun?

Ellerine sağlık yine, yeniden.

Öperim gurbet kuşu. Hüzünlü olmadığın anlaşılıyor zaten, şakacı kişilik.:)

Ferhanca said...

Sanemcim oğlum yeni taşındığı eve giderken kavşakda sağ tarfda mezarlık var ben de senin gibi oman buralada ölürsem buray göm beni gitsin demiştim.::))
ölüm, doğum hep bizler için fakat çok akla getirmeyelim hele senin gibi filizleri gençleri Allah korusun..
sevgiler.

Anonymous said...

Merhaba Sanem,
Bloğunu yeni yeni keşfediyorum. El emeği göz nuru işlerin bir harika. Tüm postlarını okuma şansım olmadı o yüzden öğrenci olup olmadığını ve Amerika'nın neresinde ikamet ettiğini anlayamadım. Eğer bir sakıncası yoksa senin için, yazarsan çok sevinirim. Kendine iyi bak.

Ebruli said...

Sanem; nerelerdesin, hayrola?..
Bir ay olacak, sen yazmayalı. Tatile falan çıkıyorum diye de not düşmediğine göre bloğuna. Nerelerdesin?..

Merakta bırakma bizleri...

YILDIZNAF said...

Merhaba Sanem,

Aklina geldigi gibi yazman pek hos olmus.

Beni hem dusundurdun, hem guldurdun...

Ben karamsar bulmadim yani....

Etamin hakikaten cok guzel saglicakla kal...

Admin said...

sevgili sirinem
bu yazinin arkasindan bu kadar kayiplara karisip bizi merakta birakma emi.
geleyimmi bir amerika ziyaretine?
cok optum, allaha emanet ol.

PERİLİ KÖŞK said...

ettiğin laflara bak yav töbe töbe....

banu said...

Sanem hanım...Sanem hanııııııım...
Blogda hareket yok...Bekleşir dururuz...bir iki satır yazsanızda okusak!!!

Öpücük

B5 said...

Sergi ac!!! : )